20 Ekim 2019 Pazar

CEVİZ,İNCİR VE KAYISI İLE YORGUNLUĞUNUZU GİDERİN

Şeker ihtiyacının karşılanmasında taze meyve ya da kuruyemişlerden faydalanmak gerekir.

''Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler hem tüketim açısından pratiklik sağlıyor hem de çabuk enerji vererek kan şekeri düşüklüğünün neden olduğu yorgunluğu azaltıyor.

Sık tercih edilen ve toplum olarak beslenme alışkanlığımızda bulunan kuru kayısının içerdiği yüksek potasyum, tüm kasların ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlıyor. Kayısı, yüksek lif içeriği ile sindirim sorunlarına iyi geliyor, başta bağırsak kanseri olmak üzere kanserden koruyucu rol oynuyor. 3 kuru kayısı 50 kalori ediyor.

İncir yüksek oranda içeriğinde bulunan B1, B2 vitaminleri ve fosfor, potasyum gibi minerallerle hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor.

Ceviz ise yorgunluğu azaltıyor. Ara öğün olarak seçilecek bir besin olan ceviz, içindeki yüksek doymamış yağ asidi içeriği ile kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan Ceviz, gün içindeki yorgunluktan uzaklaşmak için vücuda zindelik katmak için iyi bir tercih olacaktır.

Fakat bunları tüketirken yüksek kalorili olduklarını unutmamak ve tüketilen miktarlara dikkat etmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder