Malzemeler:
- 4 adet yufka
- Sıvı yağ (kızartmak için)
İç harcı için:
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın. Patatesleri rendeleyin.
- Soğanları sıvıyağ ile birlikte tavaya alın ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine patatesleri ilave edin.
- Kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ilave ederek 2-3 dakika kadar soteleyin.
- Ocaktan aldığınız patateslere ince ince kıydığınız maydanozu ilave ederek karıştırın.
- İç harcı soğurken yufkaları üst üste koyun ve 3 eşit üçgen oluşturacak şekilde parçalara ayırın.
- Üçgen şeklinde kestiğiniz yufkaların geniş kısmına hazırladığınız harçtan koyun.
- Kenarlarını içeriye katlayarak rulo şeklinde sarın. Yufkanın ince ucuna su sürerek yufkayı yapıştırın.
- Tüm yufkaları sardıktan sonra kızgın ve derin yağda börekleri kızartın.
- Havlu kağıda sarılmış tabağa alın, kısa bir süre bekledikten sonra servis yapın.
kaynak:http://mutfaksirlari.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder