Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?
Köstebek pasta hem görüntüsüyle hem de hafifliğiyle sürekli hazırlanabilecek ve pek de sevilen bir tatlı, surpriz bir şekilde içinden çıkan kreması veya hindistan cevizi insanı cidden mutlu ediyor ve dışındaki çikolata parçaları ile içindeki beyazlığın tezatlığı insanı heyecanlandırıyor. Bir pasta bu kadar şık olabilir mi, evet oluyor. Ben kendim bu şekilde sürprizli ve içine farklı farklı meyveler koyabileceğim tarifleri çok seviyorum. Dönemin en taze meyvesi neyse ya da misafirler hangi meyveyi seviyorsa çeşitlendirmek, şekillendirmek kolay oluyor.
Köstebek Pasta yapmak için gerekli malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı kakao
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket hamur kabartma tozu
Köstebek Pasta Kreması için gerekli malzemeler;
1 lt süt
4 çorba kaşığı un
5 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
1 paket krem şanti
1 adet 50 gr bitter çikolata
Vanilin
3 adet muz
Köstebek Pasta Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri karışım beyazlayana ve köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri karışımın içine ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. En son un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. Margarinle yağlanmış üzerine un serpilmiş tepsinin içine boşaltıyoruz. 180 derece de pişiriyoruz. Piştikten sonra dinlenmeye alıyoruz. Bu arada kremamızı hazırlıyoruz. Bir litre süte, şekeri, unu, nişastayı karıştırıyoruz. Ateşe alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. En son vanilya ilave edelim. Ocaktan aldıktan on dakika sonra bir paket toz krem şantiyi içine karıştırıp çırpalım. Sonrada blenderda çektiğimiz çikolatayı karıştıralım. Kekimizi ortadan ikiye pasta tabanı keser gibi değilde oyarmış gibi keselim. Kenarları kalsın. Ortasına muzları ikiye kesip yerleştirelim. Üzerine kremayı dökelim, ayırmış olduğumuz keki de blenderdan çekip üzerine paylaştıralım.
kaynak:http://www.hurrem.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder