Milkshake, Amerika’da 1880’li yıllarda ortaya çıkmış bir içecektir. İlk ortaya çıktığında eggnog gibi viskiyle içilen alkollü bir kokteyldi. Öğrencilerin toplandığı kafelerde içilirdi. Fakat daha sonradan alkolsüz olarak tüketilmeye başlandı. Böylece çocukların severek içtiği bir içecek halini aldı. Annelerimizin eskiden yaptığı sütlü içeceklerin biraz daha gelişmiş olan modeli milkshake kreması ve meyve süslemeleriyle beş duyu organına hitap ediyor. İçindeki buz ve meyve muhteviyatıyla yaz günlerinin vazgeçilmezi oluyor. Milkshake’i yaparken bir kaç püf noktası önemli… Bu içecek mutlaka taze meyvelerden yapılmalıdır. Ben çilekli tercih ettim. Ama sizler ananaslı, muzlu, şeftalili, karamelli, vanilyalı ya da çikolatalı da deneyebilirsiniz. Üzerine de krem şanti sıkabilirsiniz.
Milkshake İçin Malzemeler:
Süt
Çilek
Buz
Şeker şurubu
Milkshake Yapılışı:
Bolca buzu blendırın içine atın.
Sütü üzerine ilave edin.
Çilekleri ekleyip blendırı çalıştırın.
Blendırdaki tak tak sesi kesilinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Milkshake’i bardağa alın.
Üzerine çok az şeker şurubu gezdirin.
Meyve dilimleri, şemsiye ve pipetle süsleyin.
kaynak:http://www.hurrem.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder