24 Mayıs 2016 Salı
Havuçlu Kek Tarifi
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine sıvıyağ, unu 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.
Ceviz ve rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin.
Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin.
Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın.
Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.
kaynak:http://www.elele.com.tr/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder