24 Mayıs 2016 Salı

Havuçlu Kek Tarifi


Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine sıvıyağ, unu 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın. 
Ceviz ve rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. 
Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin.
 Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. 
Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. 
Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.

kaynak:http://www.elele.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder