Şüphesizdir ki bir kadın evinde en çok mutfakta zaman geçirir. Ne yemek yapması biter, ne toplaması ne de temizlemesi.Ama biliriz ki en keyif aldığımız ve keyif alırken de hünerlerimizi ortaya serdiğimiz yerdir aslında..
Ee peki bu kadar uğraşın arasında bir kaç pratik bilgiyle işlerimizi kolaylaştırsak nasıl olur?
‘Süper olur’ dediğinizi duyar gibiyiz.
O zaman sizlerle bir kaç pratik bilgiyi paylaşmak istiyoruz.
Yağlı ve isli mutfak gereçleri en kolay nasıl temizlenir?
Biz kadınların mutfakta yaşadığı en ortak sorundur. Çaresi ise; limon.
Limon kabuklarını güneşte kurutun ve sorun yaşadığınız gereçleri kurumuş limon kabuklarıyla silmeye başlayın. Ortaya çıkan görüntü gözlerinizi kamaştırabilir.
Bayatlayan bisküvilerinizi hayata nasıl geri döndürebilirsiniz?
Tükettiğimiz bisküvi, kurabiye veya keklerin maalesef bir seferde bittiği çok nadirdir.
Zaman sonra onları ilk tazeliğiyle yemek ise en doğal hakkımız değil mi?
Çaresi ise; ısıtmak.
Bayatlayan ürünlerinizi mikrodalgada veya küçük bir fırın tepsisinde ısıttığınızda eski tazeliklerine döndüklerini görebilirsiniz.
Yemek pişirirken sebzelerin rengi nasıl korunur?
Manavda gördüğümüz o rengarenk sebzelerin soframızda olduğunu düşünmek gerçekten güzel bir renk şöleni yaşamak gibi.
Ziyafetinizi çekerken bu renkliliği masanızda da görmek istiyorsanız yemek pişirme esnasında 1 küp şekere yemeğinizde yer vermeniz kafidir.
kaynak:http://www.oxxo.com.tr/blog
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder