Sufle Yapımının Püf Noktaları
Soğuk olan taze yumurtalar kullanın. Taze yumurtalar suflenizin düzgün kabarmasını ve çabuk sönmemesini sağlayacaktır.
Yumurtanın sarısı ile beyazını çok iyi ayırın. Mümkünse sarı kısmı beyazına hiç bulaşmasın. Yumurtanın sarısı, beyazın köpürmesini engelleyecektir.
Köpük oluşumu başladıktan sonra içine bir tutam toz şeker atın.
Cam kapta, homojen bir şekilde, yumurta beyazı parlak bir görünüm alana kadar mikser yardımı ile çok iyi çırpmanız gerekiyor. Eğer eksik ya da fazla çırparsanız sufleniz kabarmayabilir veya çok yumuşak olabilir.
Malzemeler:
200 gr bitter çikolata
60 gr tereyağ
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
Bir tutam şeker
Yapılışı:
Çikolatalarınızı benmari usulü olacak şekilde eritin. Sıcak bir haldeyken içine tereyağ koyun, tereyağ siz karıştırırken ısıyla beraber eriyecektir.
Yumurtalarınızın sarısı ile beyazını iyice ayırın. Beyazını kar gibi olup katı bir kıvam alana kadar çırpın ve içine bir tutam şeker atın. Beyazlar parlak olunca bırakın.
Beyazlar kıvam aldıktan sonra içine yumurta sarılarını ve şekeri çikolatalı karışıma ilave edin. Karışıma yavaş yavaş yumurta beyazlarını da ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla sönmeden karıştırın.
Son olarak unu de ekleyip bir daha yedirerek karıştırın. Sufle kabınızın dibini hafifçe yağlayın, biraz da kakao serpiştirin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırına suflenizi koyun ve 8-10 dk arası pişirin. Çırpılmamış süt kreması ile veya pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
kaynak:http://www.yasamtonu.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder