3 Haziran 2016 Cuma

Balkabaklı Cheesecake Tarifi


Malzemeler (Peynir Kreması):

İki paket suyu süzdürülmüş labne peyniri
3 adet yumurta
Bir paket çiğ krema
Bir paket vanilya
Bir su bardağı şeker

Kabak Sosu İçin Malzemeler:

500 gr balkabağı
Bir su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta


Taban İçin Malzemeler:

İki paket sadece petitbör bisküvi
Bir tatlı kaşığı tarçın
100 gr tuzsuz tereyağ


Yapılışı:

Öncelikle ihtiyacımız olan en önemli şey bir adet 22 cm çapında kelepçeli kap. Bisküvi, eritilmiş tereyağ ve tarçını elimizde iyice hamur kıvamına gelene kadar yoğurup kelepçeli kabın tabanına yağlı kağıt serip üstüne yayıyoruz.
Daha sonra yumurta ve şekeri bir kapta güzelce çırpıyoruz. Vanilya ve kremayı ilave edip tekrar çırpıyoruz, çırptıktan sonra tabanın üstüne döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Bir tencerede balkabaklarını doğrayıp şeker ile beraber yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. İyice yumuşadıktan sonra yarım su bardağı suyun içinde eritilmiş nişasta ile pütür kalmayacak şekilde mikser ile eziyoruz.
Ezmeyi orta ateşte mikser ile kaynayana dek pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra sosumuzu biraz ılıtıp dinlenmiş cheesecakein üzerine döküyoruz. Bir gün buzdolabında bekletip servise hazırlıyoruz.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder