Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
3 adet orta boy yumurta
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
3-4 adet olgunlaşmış muz
200 ml çiğ krema
Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları beraber çırpın.
Daha sonra mısır nişastası süt ve tuzu ekleyin. Orta derece ateşte dibi tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin ve kaynayınca altını kapatın.
Vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpın.
Pudinginizi bir köşeye dinlenmeye bırakın. Bu sırada olgunlaşmış muzlarınızı rondodan geçirin. İyice püre halini aldıktan sonra kremayı üstüne dökün bir de bu şekilde rondodan geçirin.
Homojen bir yapı elde etmeniz gerekiyor. Muzlu karışımı pudinge ilave edip güzelce karıştırın. Pudinginiz hazır. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
kaynak:http://www.yasamtonu.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder