Sütlaç geleneksel bir tatlı olup sofralarımızın baş tacıdır. Osmanlı’dan günümüze uzanan tarihçesiyle sütlaç fırınlanarak ya da tencerede muhallebi gibi pişirilmiştir. Bu tarifte diyet yapanların ve vejeteryan beslenenlerin rahatlıkla yiyebileceği bir tatlıdır. Biz beyaz pirinç yerine glisemik indeksi daha düşük ve işlenmemiş bir pirinç yani esmer pirinç kullanacağız. Bu keyifli tatlıyı formunu korumak isteyen sevdiklerinize ve misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.
Light Sütlaç Tarifi
Light Sütlaç İçin Malzemeler:
1 lt. yarım yağlı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı esmer pirinç
7 adet tatlandırıcı
1 paket vanilya
1 bardak su
Light Sütlaç Yapılışı:
Pirinçleri tencereye koyun, biraz sıcak su ilave edip yumuşatarak pişirin.
Üzerine sütü ilave edin.
Biraz soğuk suyun içinde karıştırdığınız pirinç ununu da ekleyip karıştırın.
Pişmeye başlayınca tatlandırıcıları ilave edin.
Koyulaşıp kaynayınca ocağın altını kapatın.
Vanilyayı koyup karıştırdıktan sonra kaselere boşaltın.
Üzerini tarçınla süsleyin.
kaynak:http://www.hurrem.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder