Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeler:
2 adet yumurta
300 gr. tuzsuz beyaz peynir
8 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı:
Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede şerbet olana dek kaynatın.
Peyniri derin bir kapta rendeleyin.
Peynirin üzerine yumurtaları ilave edip kar beyaz olana dek çırpın.
İrmik, un ve kabartma tozunu ilave edip hamurunuzu iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Daha önce yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize tatlılarınızı dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
On dakika ılımaya bırakılan tatlıları kaynayan şerbetin içine atın.
Ters yüz ederek 10 dakika tatlıları şerbetin içinde pişirin.
Servis tabağına alarak ikram edin.
kaynak:http://www.hurrem.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder