27 Ekim 2019 Pazar
SÜPER BİR DİYET: RENKLİ DİYET
Tüm vücuda hücresel düzeyde koruma sağlamak için, çeşitli renkte meyve ve sebze yemek gerekiyor.
Bitkisel besinler arasındaki etkileşim, sağlık faydaları sağlar. Bu aynı zamanda vücudunuz için sağlıklı pH dengesi sağlamasına yardımcı olur. Bu yüzden sağlıklı bir diyet için çeşitlilik çok iyidir.
Herkesin vücudunda kanser hücreleri var. Ve vücudumuz her gün kanser hücreleriyle savaşır. Kanserlerle savaşan besinleri, sağlıklı kalmak için düzenli olarak takviye etmek gerekir. Kendinizi hastalıkla mücadele etmek için antioksidanlarla doldurun. Hayatınıza renk katın!
Şimdi size hangi renklerin ne işe yaradığı, hangi vitaminleri barındırdığını anlatacağız. Size düşen ise kendinize bir beslenme planı oluşturmak ve renkleri günlere bölmek. Mesela Pazartesi günü sadece kırmızı sebze ve meyvelerle besleneceksiniz. Salı günü Portakal grup. Gün içerisinde diğer renkleri öğünlerinize katmayın!
Kırmızı Grup
Bu grup, karotenoid, likopen içerir.
Likopen hasar gören serbest genlerin radikal bir şekilde vücuttan atılmasına yardımcı olur. Prostat, akciğer, mide, pankreas, meme, ağız kanserlerinden korur. Aynı zamanda kalp ve akciğer hastalıklarına karşı direnci arttırır.
Bir bardak domates suyu yüzde 50 tavsiye edilen likopen verir.
Kaynaklar: Domates, işlenmiş domates ürünleri, V8 suyu, kayısı, kiraz, pembe greyfurt, pembe Guava, kırmızı biber, çilek, karpuz
Kanser, kalp-damar hastalıkları, inme, diyabet ve obezite - renkli diyet yaklaşımı, üst küresel sağlık sorunlarının risklerin azaltılması için etkili bir yoldur.
Sarı / Yeşil Grup
Lutein ve zeaksantin - Bu grup maküler karotenoid kaynağıdır.
Maküler karotenoidler, göz sağlığını geliştirmekte yardımcı olur. Katarakt, glokom, yaşa bağlı makula dejenerasyonu (YBMD veya AMD) riskini azaltır.. Bunlar göz dokularının hasarlarını korumak için hizmet vermektedir. Makula; keskin görme merkezidir. Okuma, dikiş, sürüş ve bilgisayar kullanımı gibi faaliyetler için ihtiyaç duyduğunuz üretmesine yardımcı olur.
Kaynaklar:
Elma, avokado, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, kurutulmuş meyve, bahçe bezelye, yeşil bezelye, tatlı ve sulu kavun, lahana, hardal yeşilliği, nektarin, portakal, turuncu biber, papaya, armut, roka, marul, ıspanak yeşillikler , kabak, şalgam, mısır, kabak Sarı Mısır ve Turuncu biber en iyi doğal kaynak. Avokado ve yeşil yapraklı sebzelerde de zengin E vitamini, hücreleri güçlendirir vekırışıklıkları önlemeye yardımcı olabilir.
Portakal Grup
Bu grup alfa-karoten ve beta-karoten içerir.
Bu bitkisel besinler kansere karşı korur. Vücudunuz A vitamini deposuna dönüştürür. Alfa-karoten, yağda çözünen ve emilimi kolay olduğu için diyet yaparken yağ yakmanızı sağlar. . Ultraviyole ışınlarının yol açtığı serbest radikal hasarına karşı cildinizi korur. Hasarlı DNA onarımına yardımcı olur. Yeni hücreler oluşturur ve yaşlanmaya karşı mücadelede yardımcı olur.Beta-karoten aynı zamanda gece görüş için iyidir.
Kaynaklar:
Kabak, elma, kayısı, avokado, brokoli, Brüksel, havuç, kavun, kişniş, lahana, taze kekik, yeşil fasulye, lahana, kivi, mango, kabak, marul, ıspanak, tatlı patates, pazı, domates, şalgam yeşillikleri, kış kabağı
Turuncu / Sarı Grubu
Bu grup beta-cryptothanxins içerir.
Phytonutrients kanserini önler, vücudun hücreler arası iletişimine yardımcı olur.
Bir portakal cilt kanserini önlemek için yüzde 70 oranında C vitamini sağlar.
Kaynaklar:
Kabak, kayısı, muz, kavun, havuç, altın pancar, mango, nektarin, portakal suyu, portakal, papaya, şeftali, ananas, balkabağı, kabak, mısır, tatlı patates, mandalina, sarı greyfurt, sarı biber
Kırmızı / Mor Grubu
Bu grup, güçlü yüklü antioksidanlar olarak adlandırılan antosiyaninler içerir.
Antosiyaninler birçok vücut sistemlerini koruyan antioksidanlardır.
Bunlar vücudunuzda serbest radikallerle savaşır, oksijenemilim kapasitesini yüksek tutar. Bu, kalp hastalığı, kanser, göz hastalıklarına karşı korur.
Tümörler, ülserler, bakteriyel enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardım eder. Diyabet, hücre yaşlanması, ve nörolojik hastalıklar (Alzheimer hastalığı gibi).
Şeker hastaları için çok faydalıdır. Kılcal damarların korunması, diyabetik retinopati, görme merkezi zarar riskini azaltır.
Kaynaklar:
Patlıcan, pancar, yaban mersini, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık, patlıcan, üzüm suyu, şeftali, erik, nar, erik, mor üzüm, ahududu, kırmızı elma, kırmızı lahana, kırmızı şarap, çilek, kiraz
Yeşil Grup
Bu grup sulforaphane, izosiyanat ve indol içerir.
Bu fitokimyasallar kanserojen maddelerden korumaya yardımcı olur. Güçlü kemikleri muhafaza için de önemlidir. Aynı zamanda hücreleri besleyici hormonal dengeyi teşvik eder. Bu sayede meme kanserini önlemede yardımcıdır.
Kaynaklar:
Brokoli, brüksel lahanası, lahana, kereviz, lahana, bamya, su teresi
Beyaz / Yeşil Grup
Bu grup allicinin verir.
Allicin, anti-tümör, anti-inflamatuar, anti-bakteriyel ve anti-mantar özelliklere sahiptir. Kan basıncını düşürür ve lipoprotein dengesini normalleştirir.
Bunlar kalp-damar sağlığını geliştirmek, prostat, yumurtalık, meme, mide ve kolon hücreleri kanseri riskini azaltmak için uygundur.
Kaynaklar:
Kereviz, frenk soğanı, hindiba, sarımsak, lahana, pırasa, soğan, armut, yeşil soğan, beyaz şarap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder