20 Ekim 2019 Pazar

KÖRİ VE TURPGİLLERİ BİRLİKTE KULLANMAK KANSER RİSKİNİZİ AZALTIR

Dünyada prostat kanseri erkekler arasında ikinci ölüm sebebiyken Hindistan’da prostat kanseri oranın çok az olduğunu farkeden araştırmacılar , hindistanda çok tüketilen körü ve turpgillerin kanser üzerine etkilerini araştırmaya değer bulmuşlar.
Kanser Araştırması (Cancer Research) dergisinde verilen habere göre, ABD Rutgers üniversitesinde yürütülen çalışma sonucunda karnıbahar ve köri baharatının prostat kanserinin önlenmesi ve aynı zamanda tedavisinde etkili olabileceği ortaya çıktı.
Araştırmayı yürüten Prof. Ah-Ng Tony Kong ve meslekdaşları, fareler üzerinde gerçekleştirdikleri deneylerde, düzenli olarak turmerik ve turpgillerde bulunan fenetil izotiosiyanat verilen deneklere prostat kanseri hücreleri yerleştirildikten sonra kanser hücrelerinin gerilediğini gözlemlediler.
Köri baharatı özellikle brokoli, brüksel lahanası, turp ve lahana gibi turpgillerle beraber tüketildiğinde kanser önleyici etki belirgin olarak gözlenebiliyor. Turpgillerde doğal olarak bulunan fenetil izotiosiyanat (PEITC) maddesi veya köri tek başına alındıklarında kanser hücrelerinin çoğalmasını önlüyorlar; beraber alındıklarında ise prostat kanserini açıkça geriletiyor, yani tedavi ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder