Bu toksinler E, C ve B vitaminleri gibi antioksidanlarla yok etmeye çalışılır.
Kafein , Alkol , Doymuş Yağlar , Böcek İlaçları , Boya Buharı , içinde Sulfonamid bulunan ilaçlar(Bactrim), Egsoz Gazları , Barbituratlar (sara ilaçları) gibi maddeler alındığında karaciğer onları parçalarken bol miktarda toksinler açığa çıkar.
Toksinler karaciğer hücrelerini yıpratırken, bu hücreleri koruyan gıdalar da mevcuttur. Bu amaçla bol meyve ve sebze yenmelidir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve kavuniçi, sarı, mor ve kırmızı renkli meyve ve sebzeler yiyin. Bu şekilde diyetin %40'ı meyve ve sebzeden oluşmalıdır.
Karaciğer üzerinde yıpratıcı etkiye sahip toksinler:
Metabolik atıklar (organlar tarafından üretilen atık moleküller)
Mikroorganizmalar (viral veya bakteriyel enfeksiyonlar)
Çevre kirliliği
Böcek ilaçları
İlaçlar (antibiyotikler, ağrı kesiciler v.b.)
Alkol
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder