20 Ekim 2019 Pazar

HAZIR ÇORBA İÇENLERE KÖTÜ HABER

Hazır çorba tüketenlerin idrarında yüksek seviyede, kimyasal Bisfenol A (BPA) maddesine rastlandı
ABD'nin Harvard Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı araştırma, konserve çorba tüketenlerin idrarındaki BPA seviyesinin taze çorba tüketenlerinkinden yüzde 1221 fazla olduğunu gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Jenny Carwile, ''sert plastik kaplarda uzun süre duran bazı içecekleri tüketmenin vücuttaki BPA seviyesini artırabileceğinin bilindiğini ancak araştırmanın, yaygın tüketim nedeniyle, konservedeki yiyeceklerin daha büyük endişe uyandırdığını gösterdiğini'' ifade etti.

Bazı katılımcılara 5 gün boyunca hazır çorba, diğerlerine taze çorba veren araştırmacılar, 5 günün sonunda konserve çorba tüketenlerin idrarında BPA seviyesinin, taze çorba tüketenlerinkinden yüzde 1221 fazla olduğunu belirledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder