Malzemeler ( 6 kişilik)
2 bardak arboria pirinci,
ince doğranmış 2 küçük soğan,
dövülmüş üç sarımsak,
300 gr. taze mantar,
yarım bardak beyaz şarap,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
2 kaşık tereyağı,
bir demet ince kıyılmış maydanoz,
50 gr. rendelenmiş parmesan,
5 bardak sebze yahut et suyu.
Tarifi:
Mantarları ince ince dilimleyin ve zeytinyağında tavada soteleyin. Yüksek ateşte bu işlemi yapabilirsiniz. (Ama dikkatiniz başka yerlere verip mantarları yakmamak koşuluyla tabii ki!)
Rengi fazla koyulaşmadan maydanozları ilave edin ve biraz daha kızgın ateşte karıştırıp bir yana alın.
Pilav için ayırdığınız tencerede soğanları ve sarımsakları yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinci ekledikten sonra aynı işleme devam edin. Bir beş dakika sonra mantarları da bu karışama ekleyin. Sonrasına gelince… Şarabı ilave etmek için tam doğru zaman. Ardından karıştırmaya devam edin.
Bu aşamada 1 bardak et suyu (yahut sebze) ekleyerek suyunu çekmesine izin vererek karıştırmaya devam etmeniz lazım. Sonrasında yapacağınız işlemler tekrarlardan ibaret: Ocağın ateşini kısın ve ara ara et suyu (yahut sebze suyu) ilave etmeye devam ederek karıştırmayı sürdürün. Takribi yarım saat içinde tüm bu süreç sona erecek, tam kıvamında lezzetli risotto oluşturmanıza tek bir adım kalmış olacak.
Son aşamada tereyağını ve parmesanı ilave edip kısık ateşte birkaç dakika harmanlayın.
Sonuç: Risottonuz hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz. Ancak risotto ile ilgili en önemli kuralı unutmayın: Yediğiniz vakit tüketmeniz yerinde olur. Soğuduktan sonra yeniden ısıtılan risotto asla o ilk andaki muhteşem tadını vermez.
kaynak:http://www.biguddi.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder