Kışın vazgeçilmezi c vitamini deposu portakalı bu kurabiye ile daha çok seveceksiniz. Ağızda dağılan bu harika kurabiye ile hem misafirlerinize şık sunumlar hazırlayabilir hemde lezzet şöleni yaşatabilirsiniz.
Malzemeler:
250 gram teremyağ (tereyağ)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilin
4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra rulo yapıp 1 cm genişliğinde halkalar kesiyoruz. Kesim işlemini iple yapmanız daha düzgün şekil elde etmenizi sağlar. Halkaların kenarlarını şekere bulayıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. İsterseniz esmer şeker kullanarak farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.
kaynak:http://www.jeyline.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder