Malzemeler:
– 1 lt süt
– 1 su bardağı toz şeker
– 1 paket vanilya
– 2 adet yumurta sarısı
– 3 yemek kaşığı nişasta
– 2 yemek kaşığı un
– 1 paket çiğ krema
– 1 paket sade ya da muzlu bebe bisküvisi
– 3 adet orta büyüklükte muz
Yapılışı:
1. Tencereye süt, vanilya, yumurta sarısı, nişasta ve unu koyup orta ateşte topak olmaması için çırpma teli yardımıyla karıştırın.
2. Ocaktan aldıktan sonra kremanızı karışıma dökün ve mikser yardımıyla iyice çırpın.
3. Pudinginiz soğurken cici bebelerinizden yarım bardak kadar ayırıp rondodan çekin.
4. Daha sonra cam bir kasenin en altına pudingi yayın üstüne muzları halka halka kesip dizin. Muzların üstüne de bebe bisküvisini koyun. Aynı işlemi malzemeniz bitene kadar yapabilirsiniz. En üste muhallebi gelecek şekilde tatlınızı tamamlayın ve toz bisküvinizi muhallebinin üstüne serpin.
kaynak:http://www.yasamtonu.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder