18 Haziran 2016 Cumartesi

Ispanaklı Kek Tarifi


Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 su bardağı ıspanak püresi
1 buçuk bardak un
1 su bardağı yağ
3 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

Keki için;
Ispanağı yıkayıp doğradıktan sonra ocakta kavurun. Suyunu saldığında ocağı kapatın. Daha sonra püre haline getirin.
Bir kap içinde şeker ve yumurtayı iyice karıştırın.
Oluşan karışıma yağ, vanilya, kabartma tozu, un ve püre haline getirdiğiniz ıspanağı ekleyin.
Kekin yapışmaması için pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. Daha sonrasında kek karışımını tepsiye dökün.
Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dk arasında pişirin.


Süslemesi için:

Kekiniz piştikten sonra istediğiniz şekilde kekinizi kesebilirsiniz.
Kenarlarında kalan parça kekleri robotta rendeleyerek kekin üzerini süsleyebilirsiniz.

Krem Şanti Malzemeleri:

1 tutam tuz
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı su
2 adet yumurta beyazı

Hazırlanışı:

Yumurta ve tuzu bir kap içinde karıştırın.
Şeker ve suyu bir cezve içerisinde kaynatın.
Kaynayan karışımı hazırladığınız yumurta ve tuz karışımının içine atarak çırpın.
Koyu bir kıvama gelene kadar bu işlemi devam ettirin.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder