3 Haziran 2016 Cuma

Dondurmalı İrmik Helvası


Malzemeler:

– 3.5 su bardağı irmik
– 250 gr tereyağ
– 1.5 su bardağı su
– 3 su bardağı süt
– 2 su bardağı toz şeker
– Bir paket dolmalık fıstık
– İstediğiniz marka maraş dondurması ( kıvamlı olmasına dikkat edin)

Yapılışı:

1. İrmik ve fıstığı bir tencereye alıp kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.

2. Sütü ayrı bir tencereye dökün. İçine tereyağ ve şekeri koyun. Yağ eriyinceye kadar ateşte tutun.

3. Sonra pembeleşmiş irmiği sütlü karışımın içine ilave edin. Kısık ateşte irmik sütü çekinceye kadar karıştırın. Pişince ocaktan alın.

4. Cam bir muhallebi kasesini elinize alın. Bir buçuk yemek kaşığı kadar helvayı kasenin dibine ve kenarlarına yayın. Dondurma kaşığı yardımıyla bir top aldığınız dondurmayı helvanızın üstüne koyup üstünü tekrardan helva ile kapatın. Kaseti ters çevirerek servis edin. 

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder