4 Haziran 2016 Cumartesi

Ayçöreği Tarifi


Malzemeler:

2 su barağı ılık süt
6 su bardağı un
1 su bardağının 2/3 kadar toz şeker
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 paket yaş maya (42 g) veya mini paket kuru maya
2 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
Süslemek için file fındık, badem, fıstık veya susam
1 çay kaşığı mahlep (isteğe göre)

İçi için:

200 gram kakaolu kek kırıntısı veya hazır baton kek
1 çorba kaşığı kakao
Yarım tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı kuru üzüm
1 su bardağının 2/3 kadar süt
Yarım su bardağı pudra şekeri


Ayçöreğinin yapılışı:

Derin bir kaba unu koyun.
Yaş maya ile yapacaksanız ortasını elinizle açın. Maya ve şekeri koyup ılık sütü yavaş yavaş koyarak mayayı eritin.
Tereyağı, yumurta akı ve mahlebi ekleyerek hamuru iyice yoğurun.
Hamurun üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırın.
Hamurdan küçük boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp unlu zeminde çokince olmayacak şekilde uzunlamasına açın.
Ortasına iç harcından yerleştirin.
Kenar kısımları ortaya doğru kapatıp ince bir rulo elde edin.
Kenarları kıvırıp ay şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve file badem, fındık, fıstık veya susam serpin.
180 derecede ısıtılmamış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder