23 Mayıs 2016 Pazartesi

Paçanga Böreği Tarifi



4 kişilik 


Malzemeler

  • 1 yufka
  • 8 dilim pastırma
  • 8 dilim kaşar peyniri
  • Üzeri için
  • 1 yumurta akı
  • Galeta unu
  • Kızartmak için
  • Ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Yufkayı düz bir zemine serin. 8 eşit üçgen kesin. Yufka dilimlerinin kalın kenarlarına pastırma dilimlerini üzerine de kaşar peynirini yerleştirin. Sigara böreği sarar gibi kenarları açılmayacak şekilde sarın. Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa batırın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder