Metabolizmamız ilerleyen yaşımızla birlikte, hareketsiz kalmamız sebebiyle, sağlık sorunları ve daha pek çok nedenden dolayı giderek yavaşlar ve bizi eskisi kadar idare edemez. İdare edemez diyorum çünkü eskiden yediğimiz bazı yemeklerde hiç bir sorun yaşamazken metabolizmamız yavaşladıktan sonra zor sindirim, mide ağrısı, bağırsak sorunları gibi sorunlar yaşayabiliriz. Sağlıklı beslenerek, ağırlıklı olarak sebze ve meyve tüketerek metabolizmamızı koruyabiliriz. Sebze ve meyvelerin yanı sıra bazı baharatlar da metabolizmamızı korur ve hızlandırır.
Biberiye
Biberiye metabolizmayı hızlandıran başlıca baharatlardandır. Vücut ısısını artıran biberiye sayesinde vücut daha fazla yağ yakar ve bu da metabolizmayı hızlandırır. Bu nedenle yemeklerinizde biberiye kullanarak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
Kekik
Kekik, yağ metabolizmasını hızlandırarak fazla yağların yakılmasını sağlar. Yağ depolama azalır ve kısa süre sonunda kilo verilmeye başlar.
Zerdeçal
Metabolizmayı hızlandırır ve karaciğer fonksiyonlarını düzenleyip vücutta detoks etkisi yaratır.
Zencefil
Yediğimiz yemeklerin daha kolay hazmını sağlar. Sindirim sistemimizin ısınmasına yardımcı olur. Metabolizmayı sürekli hızlandırır.
Kırmızı Pul Biber
Yağ yakarak metabolizmayı hızlandırır. Ancak iştahınızı açabilir. Dikkatli tüketilmelidir.
Tarçın
Kan şekerini düzene sokar. Antioksidandır.
Sivri Biber
Yediğimiz yemeklerin daha çabuk hazmedilmesini sağlar. Kahvaltı da dahil olmak üzere tüm öğünlerde tüketebilirsiniz.
Mercan Köşk
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Keten Tohumu
Tokluk hissi verir. Bağırsakları daha hızlı çalıştırır. Metabolizmayı hızlandırır.
kaynak:http://www.hurrem.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder