Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı mercimek
- 2 soğan
- 2 sivri biber
- 1 domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 2-3 yaprak maydanoz
Hazırlanışı
Mercimeği tencerede haşlayın. Soğanları kıyıp tencerede tereyağında kavurun. Biberleri ince doğrayıp salçayla beraber ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Ufak doğranmış domates, sıcak su ve bulguru ilave edin. Baharatları ekleyip kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.
kaynak:http://www.elele.com.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder