23 Mayıs 2016 Pazartesi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2-3 yaprak maydanoz

Hazırlanışı
Mercimeği tencerede haşlayın. Soğanları kıyıp tencerede tereyağında kavurun. Biberleri ince doğrayıp salçayla beraber ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Ufak doğranmış domates, sıcak su ve bulguru ilave edin. Baharatları ekleyip kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.


kaynak:http://www.elele.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder