Kandil simidi, Türkiye’de geleneksel olarak kandillerde yapılan simittir. Susamlı ve sade olarak yapılmaktadır. Yapımında mahlep, ayrıca susam veya çörek otu kullanılır.
Kandil simidinizin lezzetli olmasını istiyorsanız özellikle yağa dikkat etmelisiniz. Hem sıvı hem de katı yağ kullanmalısınız.
Şekil alması bakımından hamurun kıvamı da önemlidir. Hamuru yoğurduktan sonra kopmuyor ve dağılmıyorsa olmuş demektir.
Kandil simidini olmazsa olmazı mahleptir. Muhakkak mahlep ilave etmelisiniz. Fırını önceden ısıtın. Fırına verdikten sonra başında bekleyin, çok çabuk pişer.
Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un
Üzeri için
2 tane yumurtanın akı
Susam ya da çörek otu
Yapılışı
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırın, sarı ve beyazını ayırın. Unu bir kabın içine koyun ve ortasında çukur açın. Unu eleyin. Bu çukurun içine margarin, yumurta sarısı (beyazını dışı için kullanacağız), sıvı yağ, sirke, mahlep, toz şeker, tuz, kabartma tozunu ekleyin. Unu hamuru yoğurdukça azar azar ilave edin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamuru yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamuru yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparın ve bu küçüp parçaları simit formuna getirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Simitleri de bu kağıdın üzerine dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurtanın beyazını sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale gelir.
kaynak:http://evhayat.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder