14 Mayıs 2016 Cumartesi

Cheese Cake Tarifi



Malzemeleri

4 adet yumurta
Krema
1 su bardağı un
Tereyağ
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 limon kabuğu
500 gr süzme yoğurt
1 paket puding vanilyası

Hazırlanışı

4 yumurta akını mikserde krema haline getirilip bir kaba koyup buzdolabında bekletilir. 1 kase kremayı da mikserle çırpıp buzdolabında bekletilir.
1 Su bardağı Un (200 Gr.)75 gr, tereyağı, 1 yumurta, 1 su b. şeker, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1 limon kabuğu rendesinin yarısı, bütün bu malzemelerin hepsini karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Hamuru elimizle yağlanmış tepsiye ince bir şekilde tepsinin kenarları dahil olmak üzere yayılır.
100 gr. tereyağ, 4 yumurta sarısı, 1 vanilya, 500 gr. Süzme yoğurt (torba yoğurdu), 1 paket Puding Vanilyası 1 limon kabuğu rendesinin yarısı, 4 yemek kaşığı şeker, 1 kase çiğ krema (önceden çırpılıp dolaba konulacak)
Önce tereyağ ve şeker çırpılıp, daha sonra yumurta sarısı eklenecek, limon kabuğu, puding vanilyasını ekle mikserde çırpıp daha sonra krema ve yumurta aklarını ekleyerek çok az karıştırılıp (yumurta akları kaybolmasın ve sönmemesine dikkat edilecek) hazırlanan hamurun üzerine dökülecek. 170-180 C önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder