Hepimizin makarna yemeğe bayıldığı bir gerçek :) Peki makarnayı daha lezzetti hale getiren soslar hakkında bir bilginiz var mı? Geçenlerde internette gezinirken çeşitli makarna soslarının bulunduğu bir site buldum :) Benim ene sevdiğim bolonez soslu olanı olduğu için onu paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun :) Daha fazlası sos tarifi için bu web adresi: http://www.makarnasoslari.net/
Malzemeler (4 kişilik)
1 yemek kaşığı zeytin yağı
4 soğan ince doğranmış (Yaklaşık 3 su bardağı)
3 adet havuç ince doğranmış
6 diş sarımsak ince doğranmış
900g yağsız dana kıyma
4 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 bardak beyaz şarap (250ml)
800g domates püresi (Yaklaşık 5 su bardağı)
250 ml süt (1 su bardağı + 1/2 çaybardağı)
Rende parmesan peyniri (Eski kaşar veya tulum peyniri de kullanılabilir)
Yapılışı
1- Geniş bir tavada yağı kızdırın. Soğan, sarımsak ve havucu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Kıymayı ekleyip kıymanın rengi pembeleşene kadar 5 dakika daha kavurun. Domates salçasını ekleyip 1 dakika karıştırarak pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırın.
2- Şarap ve domatesleri ekleyip tavanın kapağını kapatın. Sos koyulaşana kadar arasıra karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
3- Sütü ilave edip çekene kadar(yaklaşık 15 daika) pişirin. Tekrar tuz ve biberini ayarlayın.
Sosunuz hazır makarnanıza karıştırdıktan sonra parmesan peyniri ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
2- Şarap ve domatesleri ekleyip tavanın kapağını kapatın. Sos koyulaşana kadar arasıra karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
3- Sütü ilave edip çekene kadar(yaklaşık 15 daika) pişirin. Tekrar tuz ve biberini ayarlayın.
Sosunuz hazır makarnanıza karıştırdıktan sonra parmesan peyniri ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder