1 adet hazır pasta altı
3 tatlı kaşığı neskafe
3 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı kakao
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Tiramisu Kreması için:
250 gram labne peyniri (İsteğe göre yarı yarıya süzme yoğurt da konulabilir.)
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 çay bardağı toz şeker
3 kahve fincanı beyaz un
Nasıl Yapılır?
1 bardak ılık suya 3 tatlı kaşığı toz şeker ve 3 tatlı kaşığı nescafe eklenir. Elektrikli çırpıcı ya da el çırpıcısıyla çırpıldıktan sonra hazır pasta altının üzeri ıslatılır. Daha sonra krema hazırlanır. Krema önceden de hazır hale getirilebilir; böylece zamandan kazanılmış olunur. Krema için 3 kahve fincanı beyaz un geniş ve çukur bir tencereye alınır. Üzerine 2 su bardağı süt, 1 adet yumurta ve 3 çay bardağı şeker ilave edilir.
Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra ocağın altı yakılır ve karışım muhallebi kıvamına gelene kadar daima karıştırılır. Kremayı hazırlarken kaşık daima aynı yöne doğru çevrilmelidir. Elde edilen kremanın pürüzsüz olması gerekmektedir. Eğer krema topaklanmışsa elektrikli çırpıcıdan ya da el çırpıcısından geçirmek gerekmektedir. Krema 10-15 dakika bekletilir. Bekletip soğutulan kremanın içine labne peyniri eklenir ve karıştırılır. Böylece yeni bir krema elde edilmiş olur. Önceden ıslatılan pasta tabanının üzerine labne peynirli krema eklenir. Kenarları da kapatacak şekilde, özenle pasta tabanının her tarafına dağıtılan kremanın üzerine ince süzgeçten geçirilmiş kakao ve Türk kahvesi serpilir. Serpme işleminden önce kakao ve Türk kahvesinin bir kapta karıştırılması daha iyi olacaktır; böylece her tarafa eşit miktarda paylaştırılmış olunur. Tiramisu bir İtalyan lezzetidir; ancak Türk damak tadına uyacak şekilde yeniden yorumlanmıştır. Türk kahvesi eşliğinde hazırlanan bu tatlı 3 saat soğutulduktan sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder