Kek için
- 1 yumurta
- 60 gr tereyağı
- 1 su bardağı elenmiş un
- 3/4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 30 gr kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 150 gr kakaolu fındık kreması
- 150 gr bitter çikolata
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Tereyağı, vanilya ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın ve karışıma ekleyip karıştırın. Muffin kaplarına yağlı kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
- Soğuyan keklerin üzerine bıçak ile fındık kreması sürün. Sebze soyucu ile çikolatadan kıvrımlar kesin ve keklerin üzerini süsleyerek servis yapın.
kaynak:www.lezzet.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder