28 Haziran 2016 Salı

Yılbaşı Gecesi İçin 7 Saç Modeli

Yılbaşının yaklaştığı günlerde kadınları bir telaş alır. Çünkü aslında her kadın dikkat çekmek ve saçı, makyajı, kıyafeti ile gittikleri yerde ışıldamak ister.


Evet bayanlar. Birbirinden şık ve güzel kadınların boy göstereceği yılbaşı akşamına hazır mısınız? Her kadının büyük bir rekabet içerisinde olacağı, podyumları aratmayacak eğlence mekanları bu yıl da en şık halinizle sizleri bekliyor. Gecenin en şık ve gözde bayanlarından olabilmek istiyorsanız kıyafet, ayakkabı, çanta, saç, makyaj gibi hazırlıklara şimdiden başlamanızı öneririz. Özellikle saçlar… Tüm kadınları birbirinden ayıran en önemli aksesuar saçlardır. Yılbaşı gecesi giyeceğiniz kıyafete ve gideceğiniz ortama göre en ideal saç modelini belirlemelisiniz ve tarzınızı yansıtarak ben buradayım demelisiniz.


İşte, yılbaşı gecesi için size ilham verecek 7 saç modeli:

  1. Elbette topuz yapılmış saçlar şık akşamların vazgeçilmezi oluyor. Ancak topuz deyip geçmemek gerekiyor. Kuaförlerin elinden bin bir türlü topuz çıkıyor. Size düşense bu özel gecede hangi modeli tercih edeceğiniz. Saçınızla göz doldurmak istiyorsanız seçim yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var. O da seçtiğiniz topuz modelinin yüz şeklinize, giyeceğiniz kıyafete uygun ve uyumlu olması.
  2. Dağınık topuz modellerini biraz daha hareketli ve spor olmayı seven kadınlar daha çok tercih edebiliyor. Böyle kadınların giydikleri kıyafetler de spor tarzın izlerine rastlanabiliyor. Saçlarında da bu tarzı yansıtmak isteyenler için hafif dağınık toplanmış bir topuz daha ideal bir seçim olabiliyor.
  3. Topuzun birçok modeli tercih edilebiliyor. Bazen topuzlar yandan toplanıyor. Ön kıvrımların vurgulandığı yan topuzlarda yine hafif bir rahatlık ve dağınıklık söz konusu olabiliyor. Özellikle tek omuzlu bir kıyafet giymeyi planladıysanız, açık olan omuza düşürülmüş bir topuz sizin için mükemmel bir seçim olabilir.
  4. Örgülü saç modelleri son dönemlerde oldukça revaçta. Şık gece elbiselerinin üzerine de çok yakışıyor. Örgü motifleriyle hazırlanan topuzlar yılbaşı gecesi için size önerebileceğimiz en güzel modellerden birisi.
  5. Kimi kadınlar klasik topuzlardan vazgeçemiyor. Ön kıvrımlarının çok tatlı bir hava yarattığı bu modeller kadınlara gerçekten çok yakışıyor, yüzün ve makyajın güzelliğini daha çok vurguluyor.
  6. Atkuyruğu saç modelleri bazı kadınlar için gerçekten de vazgeçilmez. Yüzü ufak ve alnı çok geniş olmayan kadınlara çok yakışıyor. Aynı zamanda şık gece elbiselerini tamamlayan en ideal saç modellerinden birisi. Yılbaşı akşamında çılgınlar gibi eğlenmek istiyorsanız ve saçlarınız size sorun olsun istemiyorsanız şık bir atkuyruğu ideal bir seçim olabilir.
  7. Maşa ile şekil almış ve arkadan farklı tarzlarda toplanmış saçlar gerçekten çok özenildiğini ve kuaförde saatler harcandığını gösteriyor. İri dalga maşalarla tüm saça hacim kazandırmak ve ardından ufak dokunuşlarla arkada toplamak ummadığınız kadar etkileyici bir hava yaratabilir. Yılbaşı gecesinin yıldızı olmak istiyorsanız, siz de bu modeli deneyebilirsiniz.
kaynak:http://www.kozmy.com/

Yılbaşı Gecesi İçin Makyaj Önerileri

Yeni yıl yaklaşıyor. Peki, siz yeni yıla hazır mısınız? Yılbaşı gecesi nerede olursanız olun ya da nasıl bir kutlamaya katılırsanız katılın, bulunduğunuz ortamda en şık, en hoş ve en dikkat çeken kadın siz olmak istemez misiniz?


Bunun için her halinizle geceye dört dörtlük hazırlanmalı ve en ince detaya kadar kusursuz olmalısınız. Mesela makyajınız. Yılbaşı gecesi yapacağınız makyaj, giyeceğiniz kıyafetin ve sahip olduğunuz tarzın en önemli tamamlayıcısı olacaktır. Makyajınızın eksik olması veya hatalı yapılması bütünsel anlamdaki kusursuzluğunuza gölge düşürebilir. Bu nedenle yılbaşı gecesi için tercih edeceğiniz makyaja doğru karar vermek için şimdiden araştırmalara başlamanızda fayda var.

İşte, sizlere makyaj önerilerimiz:
  • Tüm yılı geride bıraktınız ve yeni bir yıla merhaba diyorsunuz. Aslında sizin kadar herkes için bu gece oldukça önemli. O halde en iddialı olmanız gereken akşamlardan biriyle karşı karşıyasınız. Makyajınızı yaparken bu iddiayı sergilemekten sakın korkmayın. Cesur olun, renkli ve ışıl ışıl gözlerle bakın etrafınıza. Makyajınızda ilave parıltılardan kaçınmayın.
  • Yılbaşı gecesi hazırlıklarımızı yaparken hakkımızı kuralsız makyajdan yana kullanıyoruz. Bu nedenle canlı ve çarpıcı renklerden oluşan bir makyaj sizin de tercihiniz olabilir. Gözlerinizde kullanacağınız renklerin parlak ve farklı olması dikkat çekmenize neden olacaktır. Yapacağınız çarpıcı makyajı, sade bir elbise ve elbisenize uyumlu bir saç modeli ile birleştirdiğinizde, işte gecenin en gözde kadını sizsiniz.
  • Yılbaşı denilince çoğunlukla akla gelen renk kırmızıdır. Makyajınızda hem çok iddialı olduğunuzu hem de bu özel geceyi önemsediğinizi kırmızı bir ruj sürerek çevrenize yansıtabilirsiniz. Dudaklarınızın patlaması için göz makyajınızda çok hafif far tonları tercih edin çünkü kırmızı dudaklar çarpıcı ve canlı göz makyajı ile uyumsuz görünür. Elbette yapacağınız bu kadar ile sınırlı değil. Kıpkırmızı dudakları daha çekici yapmanın sırrı sert ve çarpıcı bir eyeliner kullanmaktır. Bu tarzda makyaj yapmanın en güzel yanı her türlü kıyafete kolaylıkla uyum sağlayabilmesidir.
  • Eğer kırmızı furyası sizi artık sıkıyorsa, tarz ve farklı olmak istiyorsanız son yılların gözdesi bordo rengi tercih edebilirsiniz. Her geçen gün yükselen bir trend ile daha da çok tercih edilen bordo rujlar asaletin ve tarzın bir göstergesi olarak düşünülüyor. Hafif bir göz makyajı ile kullanılan bu renkteki bir ruj ile yılbaşı gecesi herkesi etrafınızda toplamaya hazır olun.
  • Defilelerden tanıdığımız metalik makyaj stilini bilirsiniz. Bu tarzın dikkat çekmemesi mümkün mü? Tabi ki, hayır. Sade bir kıyafet ile kullanılacak parıltılı ve metalik renklerden oluşan çarpıcı bir makyaj yılbaşı gecesine ait iddianızı ortaya koyacaktır.
kaynak:http://www.kozmy.com/

En Çok Yapılan 5 Makyaj Hatası

Makyaj yapmak, güzel bir görünüme sahip olmak için en büyük yardımcımız ancak bazen istediğimiz sonuca bir türlü ulaşamıyoruz.


Makyaj yapmak bir kadın için vazgeçilmezdir çünkü amacı bir bakıma güzel hissetmek. Kimi zaman yapılan bazı hatalar bu güzel görüntünün önüne geçebiliyor. Bunun en büyük nedeni aslında küçük ama makyaj için büyük olan makyaj için büyük kusur sayılabilecek hatalar. Belki bu hataları yaptığınız makyaj hatalarının farkında bile değilsiniz.

Sabah kalkıp da aynaya baktığınızda, yüzünüzdeki o yorgun ve solgun ifadeden kurtulmanın en kolay yoludur makyaj yapmak. Birçoğumuzda doğru makyaj yaparak da kurtuluruz bu görüntüden. Var olan güzelliği ön plana çıkarmak ve kendimizi gün içerisinde iyi hissetmenin çabasıdır da bu. Size yakışan, yüzünüzde vurgulamak istediğiniz kısımlarını ortaya çıkaran makyajlar tercih ettiğinizde kendinizden emin bir duruşa sahip olabilir ve daha genç bir görünüm elde edersiniz.

Bahsedeceğimiz makyaj hatalarını okuyarak hangilerini yaptığınızı bulabilir ve bu hataları düzeltebilirsiniz.
İşte makyaj yaparken en çok rastlanan 5 makyaj hatası

Yanlış fondöten seçimi ve fondötenin yanlış uygulanması

Cilt makyajında oldukça önemlidir fondöten seçimi. Açık ten renginden hoşlanıyorum, daha beyaz görünmem gerek diye açık renkli fondötenler ya da biraz da bronz görünsem daha güzel olur diye çok koyu fondötenler seçmemelisiniz. Çünkü yüzünüze uyguladığınız ton belki kötü durmayabilir ama dekolte ve boyun kısımlarınız da büyük bir ton farkı oluşacaktır ve bu da sizi rengarenk gösterecektir. Bundan dolayı fondöten seçimine özen gösterin. Doğal makyaj her zaman tercihimiz. Fondöten yüzde kalıp gibi duruyorsa bu hiç de hoş bir görünüm oluşturmaz. Hatta yanlış uygulanan bir fondöten sizi olduğunuzdan daha yaşlı göstermeye neden olur. Fondöten ince bir tabaka halinde sürülmeli ve bir fondöten süngeri yardımıyla yüze iyice dağıtılmalı.
Allığı yanlış şekilde uygulamak

Allık yanlış şekilde uygulandığında hoş bir görüntü elde edemezsiniz. Allığın yanlış uygulanması en çok yapılan makyaj hatası desek doğru olur. Çünkü allık sürmek o kadar da kolay bir iş değil. Fırçaya aşırı bulanmış şekilde sürülen pudrayı inceltmeden elmacık kemiklerine sürmek ya da elmacık kemikleri altına allık sürerek yüzü daha uzun ve düşük göstermek. Allık kullanırken oldukça soft renkler olan şeftali, açık pembe ya da kayısı tonları kullanılabilir. Allığı sürmeden önce, fırçanızdaki fazla allığı mutlaka almalısınız ve elmacık kemiklerinizin tam üzerine sürmelisiniz ne altına olmalı ne de üstüne. Aksi durumda demode bir görüntü ortaya çıkar.

Dudak kalemi rengi

Dudak kaleminin amacı makyajda dikkat çekmesi ya da belirgin olması değildir. Üzerine uygulayacağımız rujun taşmasını engellemektir. Bundan dolayı çerçeve yaparken dudaklarınıza aşırı belirgin olacak şekilde sürüm yapmamalı ve ruja yakın tonlarda dudak kalemi kullanılmalı.

Tam yapılmamış göz makyajı

Yanlış tonda farları bir arada kullanır ya da farı yanlış şekilde uygularsanız, göz kapaklarınız kuru ve toz toz görünebilir. Çoğu kadın makyaj yaparken göz makyajını düzgün ve orantılı şekilde yapamaz. Gerekli işlemler göze uygulanmadan birazcık far sürerek işi hallederim diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Öncelikle göz kapaklarınıza baz sürün ve temeli hazırlayın. Bu, farın kalıcı olmasını sağlar ve fara parlaklık katar özellikle şampanya, bej ve kahverengi gibi tonlarda doğal renklerde far kullanıyorsanız özellikle uygulamalısınız. Far rengi seçiminiz ne kadar açık olursa, göz kapağında duruşu o kadar kuru olur. Siyah far uygulamanız halinde bunu kirpik diplerine belirleyici hat şeklinde sürün.

Örümcek kirpikler

Her ne kadar podyumlardaki defilelerde bu tarz upuzun kirpikler görsek de, günlük yaşantınızda çok da şık değil. Bir de üst üste sürülmüş rimelle katı bir duruş elde edildiğinde, kirpiklerin görüntüsü ne kadar vahim olur siz düşünün. Rimel sürmeden önce mutlaka kirpikleri tarayın ve rimelinizi iki aşamada uygulayın. Sık sık rimelinizi kontrol edin ve kurumuş rimelleri kullanmayın. Rimeli kirpik diplerine yukarı aşağı zikzaklar çizerek uygulayın ve bu uygulamadan sonra kalan tortuları kirpik fırçası ile temizleyin.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Yüz Şekline Uygun Saç Kesimi İçin Tüyolar

Yüz şekline uygun modeller seçmek saçın daha çok yakışmasını sağlar. Bir kadın için şüphesiz en önemli aksesuar saçtır.


Saçınızın şeklinden ne kadar memnunsanız, gün içerisinde kendinizi o kadar mutlu hissedebilirsiniz. Bu yüzden saç kesiminizin yüzünüze uygun olmasına dikkat etmeniz oldukça önemli. Saç kesiminiz yüzünüze uygun olmadığı takdirde, her ne kadar sevdiğiniz bir model olsa da istediğiniz gibi bir görünüm oluşturmayabilir.

Yüz şekline uygun saç kesimi nasıl belirlenebilir?

Yüz şeklinize uygun bir saç kesim modeli arıyorsanız, dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri saç yapınızdır. Saçınızın kendi yapısı sebebi ile uzun saç kullanabilmeniz mümkün olmayabileceği gibi, kimi zaman da fazla kimyasal işlem uygulanması sebebi ile saçınızı daha kısa kestirmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumda saç kesimi için uzun saç ve kısa saç modellerini incelemeniz gerekebilir. Hangi yüz tipine hangi model saç gider bilirseniz, yüz şekliniz için en uygun uzun ve kısa saç modellerini daha kolay belirleyebilirsiniz.

Oval yüz şekline sahip olan kadınlar için saç modelleri

Bir bayan için en ideal yüz şekli olarak görülen oval yüz için, neredeyse her saç kesiminin uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak diğer yüz tipleri için uygun olmayan ama oval yüzlü bayanlar için çok ideal olan modeller var. Bunların başında da erkek tipi dediğimiz yandan ayrılmış asimetrik kesim saç modeli geliyor. Kısa saçlı iseniz ya da saçınızı kısa kestirmek istiyorsanız bu modeli denemenizi tavsiye ederiz. Uzun saçlıysanız ve sadece model değişikliği yapmak istiyorsanız, ortadan ikiye ayrılmış saç kesimi doğru bir seçim olacaktır. Bu kesimdeki saça iri dalgalar yaptırabilirsiniz.

Yuvarlak yüz şekline sahip olan kadınlar için saç modelleri

Oval yüzden sonra en rahat saç kesimi gerçekleştirilebilecek ikinci yüz şekli de yuvarlak yüzdür. Bu yüz tipi için kısa saç modeli olarak yandan ayrılmış küt veya katlı kesimleri önerebiliriz. Eğer uzun saç modelleri arasından seçim yapmak istiyorsanız, bu durumda başınızın üst kısmını kabarık kullanmanıza olanak sağlayacak olan asimetrik kesim yana ayrılmış modelleri tercih edebilirsiniz. Katlı kesim yapılmış olması ve saça tepe kısmı kabartılarak iri dalgalarla şekil verilmiş olması bu yüz tipi için çok doğru bir tercih olacaktır.

Kare yüz şekline sahip olan kadınlar için saç modelleri

Bir kadının kare yüz şekline sahip olması sert yüz hatları olduğu anlamına gelir. Bu durumda sert yüz hatlarınızı ön plana çıkarmayı ya da gizlemeyi tercih edebilirsiniz. Ancak bu yüz tipi için kısa saç modeli olarak en uygun olanı, şüphesiz yandan ayrılmış, katı bol ve kare şeklinde kesilmiş olan saç modeli. Uzun saç kesimi istiyorsanız bu durumda çene kemiğini örtecek modelleri tercih etmelisiniz. Saç uçlarınıza iri dalgalar yapabileceğiniz ya da kıvırcık olarak kullanabileceğiniz katlı kesimler bu konuda size yardımcı olacaktır.

Uzun yüz şekline sahip olan bayanlar için saç modelleri

Genel olarak uzun yüz şekline sahip olan kadınların da sert bir görüntüye sahip oldukları görülür. Bu görüntüyü azaltmak için kısa saç modellerinde düz kesimler yerine katlı ve kabarık modelleri kullanmanız daha doğru bir seçim. Uzun saç kesimi için ise, kabarık modeller kullanmanız daha çok size yakışabilir. Katlı kesilmiş, iri bukleler yapılmış bir saç oldukça hoş durabilir.

Üçgen yüz şekline sahip olan bayanlar için saç modelleri

Üçgen yüz şekline uygun saç kesimi nasıl olmalı? Üçgen yüz şekline sahip olan bayanlar için bu yüz şeklini ovale dönüştürecek olan saç modellerini kullanmak daha doğru bir tercih. Bunun için de kısa saç kesimleri için bob tarzı dediğimiz ortadan ikiye ayrılmış önü uzun, arkası kısa saç modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca kakül kullanmanız da doğru bir karar olacaktır. Uzun saçlar için de, başınızın üst kısmını kabarık tutabilmek için katlı kesim tercih edebilirsiniz. Saçınızı kat kat kestirip, tepe kısmını hafif kabartmanız ve uçlarını düz olarak kullanmanız doğru etkiyi yaratacaktır.

kaynak:http://www.kozmy.com/

27 Haziran 2016 Pazartesi

Modern Mutfak Dolapları Modelleri

Yakın zamanda yeni bir mutfak için mutfağınızda tadilat yaptırmayı düşünüyorsanız uzun yıllar boyunca kullanacağınız yeni mutfağınızın kaliteli malzemelerden oluşmasına dikkat edin. Mutfak dolapları sık sık değiştirilebilen mobilyalar olmadıkları için mutfak dolabı dizaynının fonksiyonel ve ihtiyaçlarınıza cevap verebilen bir tasarıma sahip olması çok önemlidir.

Yeni yaptıracağınız mutfağınız için imal edilecek dolaplarda, ileride modanın değişeceğini de göz önünde bulundurarak, mutfak dolabı kapaklarının kolay değiştirilebilir menteşe ve aksesuarlar kullanılarak monte edilmesini tercih edebilirsiniz. Bu şekilde mutfağınızın ana dolaplarına ( mutfak dolabı kasalarına ) ellemeden yalnızca kapak rengi veya değişik mutfak kapağı modelleri ile mutfağınızı her zaman yeni bir yüze kavuşturabilirsiniz.

Profesyonel ellerde tasarlatacağınız mutfak dolabı tasarımları daha fazla alanı düzgün bir şekilde kullanabilmenize olanak sağlarken zevkinize uygun, şık görünümlü bir mutfağa da sahip olmanıza olanak sağlayacaktır. Aşağıdaki mutfak tasarımlarını inceleyerek modern mutfak dolapları modelleri hakkında fikir sahibi olabilir ve yeni mutfağınız için kafanızda bir mutfak modeli oluşturabilirsiniz.























kaynak:http://www.designcoholic.com/

26 Haziran 2016 Pazar

Gece Cilt Bakımını İhmal Etmeyin

Makyaj yapmayı her kadın sever çünkü güzel görünür, kendine olan güveni artar. Cildi sağlıklı tutmak için ise yapılan makyajın mutlaka temizlenmesi gerekir.


Peki ya cildimizin makyajlı iken halini ve makyajdan sonra ne hale geldiğini hiç düşündünüz mü? Cilt temizliğine gereken önemi vermeli ve gereken bakımları düzenli olarak yapmalıyız. Üstelik günde bir kez değil, hem sabah hem de akşam olarak iki kez cilt bakımı ve temizliği yapılmalı.

Gündüz cildinize gösterdiğiniz özeni gece de gösterin ve gece cilt bakımını ihmal etmeyin.

Gece cilt bakımı

Uykuda tüm organlarımız minimum seviyede çalışır ve hücre yenilenmesi uyku esnasında olur. Bu yüzden cildimizi gözaltı temizleyicileri ile ve yüz temizleyicileri ile temizlemeliyiz. Özellikle bu temizleme işlemi sırasında iki farklı ürün kullanmakta fayda var. Özellikle makyaj malzemelerimiz gün boyu akmayan suya dayanıklı ürünlerden tercih ediyorsak yağ bazlı ürünlerle cilt temizliği yapılmalı.

Makyaj öncesinde cilt nemlendirilmesi yapıldığı gibi, makyaj sonrasında da makyaj nemlendirilmesi yapılması gerekir. Özellikle bunun için üretilmiş gece kremleri kullanmalıyız. Gün boyu cildimizin maruz kaldığınız toz, kir fazlalığına bir de makyaj eklenince cildinizin yüzeyinde birikme oluşur. Bu yüzden hiçbir zaman makyajlı cilt ile uyumamalıyız. Makyaj malzemelerinin içinde bulunan bazı etken maddelerde gece hücre yenilenmesi olan cildimizde bu hücre yenilemesi engeller niteliktedir. Cildiniz kuru ise daha fazla kurumasına yağlı ise daha fazla yağlanmasına neden olacaktır.

Başka bir önemli konuda birçoğumuzun pratik bulduğu ve kolayca yaptığı ıslak mendillerle makyaj temizliğidir. Hijyenik olmadığı gibi ıslak mendil içerisindeki etken maddeler cildimize geçerek ilerleyen dönemlerde kırışıklıklara ve sarkmalara, aknelere neden olabilmektedir. Güne her zaman taptaze bir cilt ile uyanmak istiyorsanız gece cilt bakımını ihmal etmeyin.

Gece cilt bakımı için ne yapmalı?

Suyun ferahlığını herkes sever, cildinize uygun bir jel veya köpük yardımıyla ya da süt ile silerek yüzeydeki birikimlerden kurtulabilirsiniz. Ancak göz makyajı için ayrı bir ürün kullanılmalı. Yine temiz bir pamukla bu işlem yapılmalı ve gözümüzü temizlemek için kullandığımız pamuğu yüzümüz için kullanmamalıyız. Ardından ölü hücrelerden ve geniş gözeneklerden siyah noktalardan kurtulmak için bir tonik yardımı ile fazla olmadan birkaç kez dairesel hareketlerle fazla bastırmadan tonik ile yatıştırmalısınız.

Cildinizi krem yardımıyla özellikle gece kremi ile nemlendirmelisiniz. Gözaltı için bir ürün tercihiniz yarsa bu temizlik işleminden sonra gözaltı kreminizi kullanmalısınız. Şu unutulmamalıdır ki jelleri ve köpükleri mümkün olduğu kadar yumuşak bir pamuk yardımı ile dairesel hareketlerle uygulanmalı bu sayede kan dolaşımı hızlanır ve jelin ya da köpüğün etki alanı artar.

Cilt için nemlendirme neden gerekli?

Cildiniz gün içerisinde kurur hassaslaşır ve bir çok maddeyi kaybeder bu maddelerin geri kazanımı ve kuruyan cildin gerginliğin azaltılması nemlendirme çok gereklidir. Cildinizde olması gereken nem oranı % 15’in altına düştüğü zaman cildiniz pürüzlü ve çizgili bir görünüm alır pul pul dökülmeler meydana gelir ve gergin bir deri tabakasına sahip olursunuz. Nemsiz bir cilt çok kolay yıpranır belki kısa sürede bunu fark edemezsiniz ancak zamanla ve yaş ilerledikçe artan ve derinleşen çizgiler buna kanıt olacaktır.

Cilt analizi yaptırarak cilt durumunuza uygun olan nemlendiriciyi seçebilirsiniz. Herhangi bir krem cildinizin daha fazla yağlanmasına veya sivilce oluşumuna neden olabiliyor. Gece cilt bakımı yaparken nemlendiriciyi temizlenmiş cildinize az miktarda yüzün orta hattından başlayarak dışarıya doğru yayarak uygulayın. Bu durumda kan akışı yönüyle uyum sağladığı için cilt nemlendiriciyi daha çabuk emer.

kaynak:http://www.kozmy.com/

2016 İlkbahar-Yaz Modası

İlkbahar mevsimini hissetmeye başladığımız ilk andan beri, kış aylarında üzerimizde hakim olan o kalın kıyafetleri ve ağır renkleri bir kenara attık. Havaların ısınmasıyla birlikte cıvıl cıvıl renkler ve ince kumaşlar tercih etmeye başladık.

2016 İlkbahar-Yaz modasında neler trend olacak hangi parçalar ön plana çıkacak kısaca bahsedelim. Bu ilkbahar ve yaz sizin de dolabınızda moda rüzgarları essin.

Daha önceki sezonda olduğu gibi, bu sezonda da broşlar oldukça popüler ve tasarımcıların oyun alanında diyebiliriz. Özellikle modanın önde gelen firmalarından olan Chanel, Marc Jacobs ve House of Holland gibi tasarımın öncülerinden olan firmalar minik ama güçlü takımıyla, Loewe ise daha çok minimal ve esprili yaklaşımıyla yakalarda beraberliği bozuyor ve bir bakıma simetriyi kabul etmiyor.

Yine bu sezonun dikkat çeken ve oldukça havalı tasarımdan olan uçuş uçuş olan kumaşlar. Maskülen tarzı benimseyen kadınlara özellikle bu sezon oldukça ön plana çıkacak olan pembe renk ile zarafetlerini ortaya koyarken yine etek ve elbiselerde uçuş uçuş olma detayı ön plana çıkıyor. Özellikle Diane Von Furstenberg, Isa Arfen gibi isimler tasarımlarını ve çalışmalarını bu ağırlıkta yapıyor.


Bu renkliliğin yanı sıra Victoria Beckham, Givenchy gibi isimler 2016 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarında klasik renklere ağırlık vererek tasarımlarını beğenilere sunuyor. Böylece bu cıvıl cıvıl renklerin arasında siyah ve beyaz gibi klasik renklerde moda dünyasında yerini korumaya devam ediyor. Dantel detaylar, saten kumaşlarla birleşiyor ve adeta geceliği anımsatan kıyafetler yatak odasından çok davetlerde kırmızı halılarda boy gösteriyor. Calvin Klein Collection, Givenchy gibi markalar yalın ve sade kesimlerle ve gizemli tavrı birleştirerek tasarımlarını sunuyor.


Özellikle masal kitaplarını renklendiren sayfalarda gördüğümüz kabarık kollu elbiselerden ilham alınarak tasarlanan bir model de bu sezon hayatımıza giriyor. Pastel tonlarda tercih edilen kumaşlarla kabarık kol modası tasarımcılara ilham veriyor ve yeni bir tarz ortaya çıkıyor. Şimdiden oldukça sevilecek ve trend olacak bir parça gibi duruyor.

Son dönemlerde 70’lerden esinlenilerek ultra yüksel bel kıyafetler tercih edilirken, 2016 İlkbahar-Yaz modası ile birlikte 70’lerin esintisi varlığını sürdürse de, yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Bu sezon daha çok düşük bel ve salaş parçalar moda olacağa benziyor.


Yine geçen sezon omuz dekoltesi oldukça popüler olmuş düşük omuzlu elbiseler omuz dekolteli bluzlar ve üstler hayatımıza girmişti ve kış modasında da etkisini devam ettirmişti. 2016 ilkbahar yaz modası ile bu akım devam edecek ve bol bol omuz dekoltesi görülecek üstelik üst parçalarda kendinizi yeterince seksi hissedeceksiniz.

Karıştırarak giyinmeye ne dersiniz? Bu yaz cesaretli bayanlar renkleri birbirine karıştırarak giyecek ya da karışık renklere sahip kumaşlardan tasarlanmış kıyafetleri giyecek. Louis Vuitton, Chanel gibi markalar bu sezon kadınlara bu fırsatı sunuyor ve renkleri, dokuları karıştırıyor. Cesaret ederseniz bu tarz parçaları giymeye bu sezon kazanan siz olursunuz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Spor Yaparken Şık Görünmenin 6 Yolu

Spor yaparken de dahil olmak üzere, bir kadın için her zaman şık görünmek büyük bir öneme sahiptir.


Dışarıya eğlenmeye gittiğiniz zaman ne kadar şık olmak isterseniz işe giderken, arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde, hatta spor yaptığınızda da şık görünmek istersiniz. Evde spor yaparken de şık görünmek isteseniz bile özellikle spor salonlarında spor yapacağınız zaman bu istek çok daha güçlü olur.

Spora giderken giyeceğiniz kıyafetler sayesinde daha istekli bir şekilde spora gidebileceğinizi de düşündüğünüz zaman spor yaparken kullanabileceğiniz ürünler almanız istediğiniz şıklığı yakalamak için yeterli.

Size vereceğimiz öneriler sayesinde spor yaparken de oldukça şık bir görünüme sahip olabilirsiniz.

1- Saçınıza takmak için bant veya bandana satın alın. Kısa saçlı da olsanız, uzun saçlı da olsanız spor yaparken daha rahat ve şık olmanızı sağlayacak olan saç bantları ya da bandanalarını kullanabilirsiniz. Üstelik bu küçük gibi görünen detaylar sayesinde daha farklı bir havaya bürünebilmeniz de mümkün olacak. Terlerken dökülen saçlarınız yüzünden rahatsız olmamak ve bu saçlarınızın görüntünüzü bozmaması için çok kullanışlı olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız.

2- Genellikle spor yaparken koyu renklerin tercih edilmesi gerektiği yönünde yanlış bir inanış bulunur. Bu inanışı bırakıp spor yaparken daha canlı renkleri tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Siyah ve gri renkli spor kıyafetlerini bir kenara bırakıp pembeli, mavili, morlu kıyafetlere yönelmeniz kendinizi daha canlı hissetmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden tişörtünüzde, taytınızda ve spor ayakkabılarınızda bu renkleri kullanmaya gayret göstermelisiniz.

3- Eğer vücudunuza güveniyorsanız vücudunuzu sergileyebileceğiniz kıyafetler giymekten de çekinmeyin. Fazlalıklarınızdan kurtulmak için çok çaba sarf ettikten sonra, bu güzel vücudu sergilemenize olanak sağlayacak olan şortlar ve dar büstiyerler giymeniz formunuzu korumak için yaptığınız sporların da daha ilgi çekici hale gelmesine olanak sağlayacaktır.

4- Spor kıyafetlerinizi günlük giysilerinize benzetmeniz de, spor yaparken şık olmanız için size yardımcı olacaktır. Pek çok spor giyim mağazası bu konuda kadınlara yardımcı olacak tasarımlarla satış yapıyor. Dışarıda giydiğiniz tişört ve taytlara benzeyen bu tasarımlar sayesinde spor yaparken de şık ve modern bir görüntü yakalayabilmeniz mümkün olacaktır. Spor salonunda dikkat çekmenize olanak sağlayacak olan bu şık spor giyim ürünleri sayesinde kendinizi spor salonlarında çok daha rahat hissedebilmeniz ve ertesi gün sporda ne giyeceğiniz konusunda endişe duymak zorunda kalmazsınız.

5- Spor yaparken aşırı terlemeniz söz konusu olacağından kan ter içinde kalan yüzünüzde saçlarınızın dolaşmasını istemiyor ve yorulmuş olsanız bile yorgun gözükmek istemiyorsanız saçlarınızı toplayın. Sade bir at kuyruğu yapmanız saçınız yüzünden sizi rahatsız edecek bir görüntü oluşmasını engelleyecektir. Saatlerce spor yapsanız ve yorulsanız bile yorgun görüntünüzü silebilecek bir saç toplama stili ile spor yapmaya başladığınızda nasıl şık görünüyorsanız sporun sonunda da şık görünebileceksiniz.

6- Özel tasarımlara göz atmanız da şık olmanızı sağlayacak bir yol. Giyim mağazalarının ve markalarının ünlü tasarımcılarla yapmış oldukları iş birliğinin sonucunda ortaya çıkan tasarımlar sayesinde şık görünme konusundaki endişelerinizin tamamen ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Kimi zaman desenli taytlar kimi zaman da çok özel bir kesime sahip olan atletler sayesinde daha şık bir görüntü yakalayabilirsiniz. Üstelik bu kıyafetleri giymek için içinizde oluşacak istek sayesinde spor yapma konusundaki isteğiniz de artacaktır.

Sabah uyanıp da spora gidip gitmemek konusunda sürekli bir isteksizlik yaşıyorsanız giyiminizde yapacağınız ufak dokunuşlar sayesinde içinizdeki spor aşkını da canlı tutabilirsiniz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Mucizevi Cilt Maskeleri

Güzel ve bakımlı olmayı seçen kadınlar lekesiz ve sıkı bir cilde sahip olmak cilt bakımına önem veriyor. Cilt bakımı düzenli yapıldığında gerçek etkisini gösterebilmekte. Bu nedenle günlük cilt bakımı aksatılmamalı ve gece bakımına da ayrı önem verilmeli. 


Cilt bakımı yaparken doğal ürünler kullanabilir ve evde hazırlayacağınız maskeler ile güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. Cildi canlandırmak, beyazlatmak, lekeleri yok etmek için kolaylıkla evde hazırlayıp uygulayabileceğiniz birçok pratik maske mevcut.

Evde yaptığınız maskeyi uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta maskenin temizlenme kısmı. Maske ciltten temizlenirken mutlaka ılık su ile yıkanmalı. Fazla sıcak su gözeneklerin açılmasına neden olacağından ve fazla soğuk su da gözeneklerin büzülerek tıkanmasına neden olacağından gözenekler üzerinde olumsuz etki yaratabilmekte. 

Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz cilt maskeleri için sadece doğal ürünler kullanmanız yeterli olacak.
İşte evde cildinize uygulayabileceğiniz maskeler:

Avakado maskesi

A vitamini bakımından zengin olan avokado ile cildinizi canlandıracak çok basit bir maske yapmanız mümkün. Yarım avokado ezmesini çeyrek bardak organik bal, 1 çay kaşığı süt ve yoğurt ile karıştırarak maskenizi hazırlayabilirsiniz. Geriye kalan tek işlem cildinize sürmek ve 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile iyice yıkayarak maskeyi yüzden temizlemek. Cildiniz canlandıkça maskenin ne kadar faydalı lduğunu görebileceksiniz.

Muz maskesi

Meyveler her derde deva. Zengin A ve E vitamini içeren muz, cildiniz için uygulayacağınız maskede mucizevi bir etki yaratabilir. Bunun sebebi cildinize nem ve yumuşaklık verecek olması ve çok daha canlı görünen bir cilde sahip olmanızı sağlaması. Maskenin yapılışı da oldukça kolay. Sadece yarım muzu alıp püre haline getiriyor ve yüzünüze sürüyorsunuz ve 10 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık suyla yıkıyorsunuz. Arzu edenler maskenin etkisini arttırmak için püre haline getirilmiş olan muzun içine bir çay kaşığı bal da ekleyebilir.

Pirinç maskesi

Cildini beyazlaştırmak isteyenler için evde hazırlayıp uygulayabilecekleri pratik maskeler var. Bu maskeyi hazırlamak için 1 çay bardağı süt, yarım fincan pirinç unu yeterli. Pirincin içinde bulunan para aminobenzoik asit, ferulik asit ve allantoin maddeleri cilt üzerindeki lekelerin giderilmesinde ve cildin beyazlaştırılmasında oldukça etkili ayrıca cildi zararlı güneş ışınlarına karşı cildi korumayı da sağlıyor. Pirinç unu ve süt bir kapta karıştırıldıktan sonra, hazırlanan karışım bir fırça yardımıyla cilde sürülerek, 20 dakika beklendikten sonra ılık su ile iyice temizlenir. Bu maskeyi haftada 2 kez düzenli yaptığınızda birkaç ay sonra cildiniz üzerindeki leke ve kızarıklıkların gitmeye başladığını ve cildinizin beyazladığını görebilirsiniz.

Yoğurt ve limon suyu karışımı ile yapılan maske

Cildini beyazlaştırmak isteyenlerin deneyebileceği bir diğer maske de yoğurt ve limon suyu ile hazırlanabilen oldukça kolay bir maske. 1 yemek kaşığı yağsız yoğurt ve 1 yemek kaşığı taze limon suyunu karıştırıldıktan sonra yüz ve boyun bölgenize ince bir tabaka şeklinde sürdükten sonra, 15-20 dakika bekletip ılık su ile temizlemelisiniz. Maske sonrasında cilt tipine uygun bir nemlendirici sürmenizde fayda var. İşlem haftada 1-2 kez tekrarlandığında 1 ay içinde sonuç alınabilir.

Süt, bal ve limon suyu ile yapılan maske

1 fincan süt, 1 tatlı kaşığı yoğurt ve yarım limon suyu bir kaba konarak karıştırılır. Hazırladığınız karışımı ister bir fırça yardımıyla isterseniz elinizle nazikçe cildinize sürebilirsiniz. Maske cildinizde 30 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkanır ve cilt maskeden arındırılır. Bazı ciltler diğer ciltlere oranla daha hassas olabilir. Bu maske sürüldüğünde cilt üzerinde herhangi bir kaşınma hissi duyulursa ya da bir kızarıklık olursa hemen yıkanmalı. Bir sonraki maske uygulamasında böyle bir etki ile tekrar karşılaşmamak için maske yapılırken, limon suyu miktarı azaltılarak ve süt miktarı artırılarak karışım hazırlanarak cilde uygulanabilir. Cildini beyazlaştırmak isteyenlerin uygulayacağı bir maske. 

Süt ve yulaf ezmesi ile yapılan maske

Cildinizi kirlerden arındırmak ve sıkılaştırmak istiyorsanız, biraz süt ile yulaf ezmesini karıştırıp cildinize hafifçe sürebilir, birkaç dakika maskeyi cildinizde beklettikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyerek durulayabilirsiniz.

Maydanoz maskesi

Cilt lekeleri için faydalanabileceğiniz maydanoz maskesi haftada bir veya iki kez yapılabilmekte. 1 demet maydanozu iyice doğrayıp havanda dövdükten sonra 2 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı limon suyu eklenerek karıştırılır. Karışım leke sorunu olan bölgeye maske sürülerek, 15 dakika bekletildikten sonra ılık ile durulanır. Maske sonrası cildinize nemlendirici sürebilirsiniz.

Cildine önem veren ve cildinin genç kalmasını isteyen kadınlar bitkisel cilt bakım ürünleri kullanarak cilt bakımı yapabilir ve harika bir cilde sahip olmanın keyfini çıkarabilir.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Allık Seçimi Ve Kullanımı İçin 12 Püf Noktası

Allık makyajı tamamlayan önemli ürünlerden biri. Bu nedenle allık seçimi yapılırken ve allık kullanımı sırasında bazı püf noktalarını bilmek ve uygulamak gerekiyor.


Her bakımlı kadın daha güzel görünmek için makyaj yapmayı sever. Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylar makyajın doğru yapılması ve makyaj için seçilen ürünlerin cilde uygun ürünlerden tercih edilmesi.

Makyaj yaparken en önemli konulardan biri de hijyendir. Bu nedenle kendi makyaj malzemelerinizle makyaj yapmanızı ve allık kullanımında kendi fırçalarınızı ve allığınızı kullanmanızı öneririz. Diğer taraftan cildin sağlığı açısından makyaj mutlaka temizlenmeli ve cilt bakımı konusunda hassas davranılmalı.

Size vereceğimiz küçük ipuçlarına kulak verin ve doğru allık kullanarak makyajınızı çok daha çekici hale getirin.
  1. Ten rengine ve saç rengine uyumlu olacak şekilde doğru allık seçilmesi hem cildin daha canlı görünmesini hem de makyajın doğru şekilde tamamlanmasını sağlar.
  2. Gece ve gündüz makyajında ayrı tonlarda allık kullanılabilir. Gece makyajında daha ışıltılı allıklar tercih edilebilir, gündüz makyajında ise daha mat ve doğal tonlarda allıklar tercih edilebilir.
  3. Esmer tenli ve koyu renk saçlı kadınlara en çok yakışan allık tonları mürdüm ve kırmızıdır. Kahve ve bronz renk allıklar ise koyu renk saçlı kadınlarda muhteşem bir görüntü yaratacaktır.
  4. Pembe renkte allık kullanmak beyaz tenli ve sarışın kadınlara yakışır. Bu nedenle pembenin çeşitli tonlarında allık seçmeleri ideal.
  5. Şeftali tonlarında allık seçimi buğday tenli olan ve kumral saç rengine sahip kadınlar için en doğru seçim olacaktır. Açık kahverengi saçlı kadınlar şeftali tonlarını kullanarak oldukça çekici ve hoş bir makyaja imza atabilir.
  6. Portakal, bordo ve kırmızı renk allıklar, cildin yaşlı görünmesine yol açar. Bu nedenle cilt ve saç tonunuzu dikkate almak kaydıyla şeftali, bej ve pembe tonları tercih edin.
  7. Koyu bir göz makyajı yapılacak ise allığı çok koyu sürülmemeli. Ten renginize uygun olan bir allığı hafif olarak yüzünüze uygulamanız çok daha hoş bir makyaj ve görünüm sağlayacaktır.
  8. Yaz aylarında koyu tonlarda yapılan makyajlardan uzak durmakta fayda var. Pastel tonlarda daha doğal makyajlar çok daha hoş bir görünüm yaratabilir bu nedenle yanaklara sürülen şeftali tonlarında allıklar tercih edilmeli.
  9. Ciltlerin hava alması ve biraz özgür kalabilmesi için yaz makyajlarında fondötene pek yer verilmiyor. Fondötensiz ve kapatıcısız cildin üzerine direk olarak şeftali bir allık uygulayarak bile hoş ve doğal bir görünüm elde etmek mümkün.
  10. Cildiniz hassas ise, cildinizde alerji yapabilecek allıklardan kaçının. Cilt tipinize göre bir allık seçerek cildinizin olumsuz etkilenmesini önleyebilirsiniz.
  11. İyi ve kaliteli allık seçimi kadar, allık sürülürken kullanılan fırçların kalitesi de oldukça önemli. Fırçanın kaliteli olması allığın yüze çok daha doğru şekilde sürülebilmesini sağlayacaktır. 
  12. Allık türleri kendi aralarında çeşitlilik gösterebiliyor. Toz allıklar, krem allıklar, likit allıklar, jel allıklar olmak üzere allık çeşitleri mevcut. Allık seçimi yaparken de diğer ürünlerin seçiminde olduğu gibi cilt tipininin dikkate alınması gerekiyor. Toz allıklar her cilt tipi için uygundur. Özellikle yağlı ciltlerde kullanıldığında çok daha etkili sonuç alınmasını sağlar. Krem allıklar yağlı ciltler için pek de uygun değil. Likit allıklar fırça yardımıyla cilde uygulananan allıklardır. Jel allıklar ise kuru ciltlere uygun değildir bu nedenle kuru cilde sahip kadınlar tarafından tercih edilmemeli.
kaynak:http://www.kozmy.com/

Cilt Bakımı Yaptırmanın Faydaları

Cilt gerek yaşın ilerlemesi gerekse çevresel koşullar, dış etkenler nedeniyle zamanla bozulmaya başlar ve eski tazeliğini yitirir. Cildin sağlıklı görünümünü koruyabilmesi ve yaşlanmasının yavaşlatılabilmesi için gerekli bakımın düzenli olarak yapılması oldukça önemli.


Bakımlı olmayı seven her kadın güzellik sırları konusunda bilgi sahibi olmak ve bu sırları kendinde uygulayabilmek ister. Güzelliğin en önemli adımlarından biri bakımlı, sağlıklı ve canlı görünen bir cilde sahip olmaktır. Evde yapılacak cilt bakımı yanı sıra belirli aralıklarla profesyonel cilt bakımı yaptırılması çok daha güzel bir cilde sahip olmanın yollarından biri. Kadınlar ciltleri konusunda çok daha hassas davranmalı ve cilt bakımını ihmal etmemeli.

Cilt bakım ürünleri kullanarak ve evde hazırlanabilen doğal maskeler ile düzenli cilt bakımı yapmak, profesyonel cilt bakımı desteği almak cildin yaşlanmasını yavaşlatabilir, yüzde oluşan ince çizgileri, kırışıklıkları önleyebilir ya da oluşumlarını yavaşlatabilir. Yüz bakımının en önemli basamağı cilt temizliğidir. Bunun için cilt tipine uygun yüz bakım ürünleri kullanılması gerekir. Ayrıca cilt için uygulanacak ürünler seçilirken kişinin yaşı da dikkate alınmalı.

Cilt sağlığını korumak ve canlı bir cilde sahip olmak için cilt bakımı ihmal edilmemeli. Cilt bakımının birçok faydası var. Cildin oksijen alış verişini arttırmasının yanı sıra ciltte zamanla biriken tozdan, kirden, yağ ve ölü hücrelerden cildi temizler ve cildin yenilenmesini sağlar. Düzenli ve bilinçli olarak uygulanana cilt bakımı, ciltte büyük sorunların yaşanmasını engellediği gibi cildin sağlıklı kalabilmesinde etkili olmakta. Cilt bakımı sadece sorun yaşandığı durumlarda değil, her zaman için yapılmalı.

Profesyonel cilt bakımı, cilt bakım ürünleri yardımıyla ve çeşitli cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Haftalık ya da aylık olarak uygulanabilen bakımlar ile cilt tipine uygun cilt bakımı yapılır. Cilt bakımının eğitilmiş ve uzman ellerde yapılmasının yanı sıra doğru yerlere cildi emanet etmek cilt sağlığını ve canlılığını korumak için oldukça önemli.

Cilt bakımında buhar uygulaması, siyah noktaların ve tıkalı gözeneklerin temizlenmesi, peeliing, kimyasal peeling, temizlik, gözenek temizliği, maske, tonik ve nemlendirme gibi işlemler yapılmakta. Kremler ve maskeler kullanılarak cildin temizlenmesi, cildin ihtiyaçlarının giderilmesi ve cildin genç kalması sağlanıyor.

Her kadının cilt tipi aynı değildir. Bu nedenle cilt bakımı yapılmadan önce uzman tarafından cilt tipi belirlenmelidir çünkü verimli sonuçlar alınabilmesi için cilt tipine uygun ürünlerle cilde bakım yapmak oldukça önemli. Her cilt tipinin özelliklerinin birbirinden farklı olması hem kullanılan ürünlerin hem de yapılan bakımın farklı olmasını gerektirir.

Normal ciltlerin çok özel bir bakıma ihtiyacı bulunmaz. Bu cilt tipinde gözenekler kapalıdır.

Kuru ciltler mat bir görünüme sahiptir. Gözenekler çoğunlukla kapalıdır ve cilt pul pul dökülebilir.

Karma cilt tipinde ise yüzün T bölgesi yağlıdır. Buna karşılık diğer bölgeler ise çoğunlukla kuru olmaktadır. Yağlı bölgelerde açık gözenekler, kuru bölgelerde kapalı gözenekler görülür. Karma ciltler için yağlı ve kuru cilt tipinin karışımıdır denilebilir. Bu cilt tipine bakım yapılırken çok hassas davranılması gerekir.

Yağlı ciltlerde sivilceye rastlamak mümkün. Ayrıca akne de görülebilir. Ciltte aşırı parlayan bir görüntü söz konusudur. Cildin nemsiz kalmasından dolayı, yağlı cilt tipindeki kişilerin ciltleri sürekli yağlanır. Tercih edilen nemlendirici de oldukça önemlidir. Yanlış bir seçim yapıldığında cilt daha da yağlanabilir. Bu risk nedeniyle tercih edilecek nemlendirici cilt tipine uygun olacak şekilde seçilmelidir. Yağlı ciltler için, içerisinde yağ olmayan su bazlı nemlendiriciler tercih edilmeli ve bu nemlendiriciler kullanılarak cilt bakımı yapılmalı.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Saç Dökülmesine Lavanta Kürü


Saç dökülmesi erkek ve kadın olması fark etmeksizin pek çok kişinin sorunu haline gelmektedir. Kimi zaman mevsimsel dökülmeler yaşanırken kimi zaman saç dökülmesinin nedeni yoğun stres ya da vücuttaki eksiklikler olabilir. Her zaman için en iyi çözüm, problemi yok etmek olsa da destekleyici kürler, saç dökülmesini azaltacaktır.

Saç dökülmesine lavanta kürü hem kolaylıkla hazırlanabildiği hem de güzel koktuğu ve kısa sürede etki ettiği için sıkça kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır. Kürün uygulaması için; yaklaşık 3 su bardağı suyun içerisine 1 yemek kaşığı(serpme) kadar lavantayı ekleyip kaynatın. Kaynayan suyun ılınmasının ardından tanelerini süzün.
Eğer saçınız temizse, lavanta kürünü direkt olarak saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Değilse, öncelikle saçlarınızı yıkamalısınız. Saçlarınızın hem diplerine hem de uçlarına temas etmesi önemli.
Lavanta kürünü iyice süzdüyseniz ve sizi rahatsız eden herhangi bir durum yoksa saçınızı yıkamayabilirsiniz. Güzel kokusu ile bilinen lavanta yıkanmamış olsa da sizi rahatsız etmeyecektir.
Lavantanın, vücudu toksinlerden arındırdığı bilinmekte olup lavanta çayı tüketerek de saç dökülme hızınızı yavaşlatabilirsiniz.

Lavanta Kürüne Ne Kadar Devam Edilmeli?

Lavanta kürünün saçlara herhangi bir zararı olmadığından dolayı uzun süreler boyunca devam etmenizde hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dilerseniz, yalnızca saç dökülmelerinizin arttığı dönemlerde de kullanabilirsiniz. Haftada 2 kere kullanılması ideal olarak kabul edilmektedir. Etki göstermesi için en az 6-8 kere kullanılmalıdır.
Saç Dökülmesine İyi Gelen Kürler

Saç dökülmesine iyi gelen kürler kişiden kişiye değişmektedir. En iyi sonucu almak adına farklı kürleri denemenizde fayda bulunmakta. Ancak hiçbir kürün 1 kere uygulandığında etki etmesini beklemeyin. En az 1-2 ay boyunca kullandığınızda gözle görünür sonuçlar ortaya çıkacaktır.

kaynak:http://www.kadinlarduysun.com/

Elçin Sangu Kimdir?


Elçin Sangu, 11 Temmuz 1988 İstanbul doğumludur. Mersin Üniversitesi Opera Bölümü mezunudur. Aynı zamanda 2006 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü burslu olarak kazanmıştır. Fakat müziğe olan ilgisi ağır bastığı için bu bölümü yarıda bırakmıştır.

Daha sonraları tekrar tiyatroya meğillenen Sangu, Sahne Tozu Tiyatrosu’nda eğitim almıştır. Eğitim aldıktan sonra dizilerde rol almaya başlayan güzel oyuncu ilk olarak Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisi ile oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Daha sonra kendisini Bir Aşk Hikayesi dizisindeki Eda Çağlar karakteri ile gösteren Sangu, şu an Kıvanç Tatlıtuğ ve Zeynep Farah Abdullah’ın başrollerini paylaştığı Kurt Seyit ve Şura dizisinde Güzide karakterini canlandırmıştır. Şu an Kiralık Aşk dizisinde Defne karakterini canlandırmaktadır.

Göz rengi: Açık kahve
Saç rengi : Bakır
Ten rengi : Beyaz
Boyu : 167 cm

Dizi ve Filmleri:
2015 Kiralık Aşk – Defne
2014 Kurt Seyit Şura – Güzide
2013 Bir Aşk Hikayesi – Eda Çağlar
2012 Aşk Kaç Beden Giyer – Nehir
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki – Jale

kaynak:http://www.jeyline.com/

Demet Özdemir Kimdir?


Demet Özdemir, 26 Şubat 1992 Kocaeli doğumludur. Okul hayatında istediği başarıyı yakalayamayan güzel oyuncu akşam lisesine devam ederek okul hayatını tamamladı. Mezun olduktan sonra 2012-2013 döneminde bir süre Efes Kızları ile dans etti.

Efes Kızları ile kendini gösteren Özdemir, reklam filmlerinde yer almaya başladı. Oyunculuğa bir adım atan Özdemir, 2009 yılında Mustafa Sandal’ın Ateş Et” ve “Unut” Klibinde dansçı kadrosuna katıldı. Böylece kendini biraz daha televizyon dünyasına sokmayı başardı.

2012 yılında Pegasus reklamında uçuş hostesi olarak oynadı. Sonrasında Aralık 2013’de Blue Jean Dergisi Takviminde yer aldı. Lise yıllarında 3 ay dans dersleri alan genç oyuncu lise bittikten sonra 2 yıl Şahika Tekand’da tiyatro eğitimi alarak oyunculuk üzerine hayatına yön verdi. 2013 yılında “Sana Bir Sır Vereceğim” adlı dizide oynayarak dizi hayatına başlayan Özdemir, bu dizi ile kendini oyunculuk kariyerinde kanıtladı. 2014 yılının Nisan ayında Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın başrollerinde olduğu “Kurt Seyit ve Şura” dizisinde İstanbul dönem projesi kadrosuna Alya rolüyle dahil oldu. Demet Özdemir, 2014 yılı Haziran’ında Oğuz Çelik’in yönettiği ‘Tut Sözünü’ sinema filminde Kemal Uçar, Giray Altınok ile birlikte rol aldı.

Şu an ise yaz sezonu dizisi olarak başlayan Çilek Kokusu dizisinde Aslı karakterini canlandırmaktadır. Aslı karakteri Demet Özdemir’in ilk başrolüdür.

Yaşı: 23
Boyu: 170 cm
Kilosu: 56 kg
Burcu: Balık
Göz rengi: Kahverengi
Saç rengi: Siyah

Demet Özdemir’in Rol Aldığı Dizi ve Filmler
2013 – Sana Bir Sır Vereceğim
2014 – Kurt Seyit ve Şura
2014 – Tut Sözünü
2015 – Çilek Kokusu

kaynak:http://www.jeyline.com/

İyi Karpuz Nasıl Seçilir?


Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuzu kim sevmez ki? Hele de sulu ve lezzetli ise. Tabi lezzetli karpuzu yemek güzel olsa da karpuz seçmeyi herkes beceremez. Karpuz satanlar genellikle bir iki vurup ooo bu karpuz iyi abi bak sese derler ve verirler. 

İlk olarak karpuzun görünümü çok önemlidir. Yamuk olmayacak üzerinde derin yara bere izler bulunmayacak, Ve en önemlisi koyu yeşil ve mat olmasına özen gösterilmeli.

İkinci olarak karpuzun ağırlığı oldukça önemli. Karpuzun yüzde 92’si sudur. Büyük ve gösterişli bir kapuz değil de görünüme göre daha ağır bir kapuz alın.

Üçüncü olarak karpuzun güneş görmeyen sarı yeri ne kadar eski görünüyorsa o kadar iyidir. Az sarı değil daha koyu hatta biraz eski görünümlü sarılı olanları tercih etmelisiniz.

Dördüncü olarak sap kısmına dikkat etmelisiniz. Sap yeri kıvırcık olmamalı. Düz sapa sahip olmalı ve poposundaki minik yuvarlak iz ne kadar minik olursa o kadar iyi.

Son olarak yazının başında bahsettiğimiz gibi karpuzdan gelen ses çok önemli. Karpuza vurulduğu zaman tok bir ses gelmeli. Sesi anlatmak biraz zor olsa da daha önce dedeleriyle babalarıyla karpuz alanlar ne demek istediğimi anlamışlardır.

Tabi unutmadan bir de çizgili karpuzlar var. Çizgili karpuz alacaksanız çizgilerin düzgün olmasına ve silik olmamasına özen göstermelisiniz. Çizgilerin karışık görünmemesi ve eşit mesafelerden olmasına özen göstermelisiniz.

kaynak:http://www.jeyline.com/

Barış Arduç Kimdir?


Barış Arduç 9 Ekim 1987 yılında İstanbul’da doğmuştur. Ekol Drama’da oyunculuk eğitimi alan yakışıklı oyuncu böylelikle televizyon dünyasına adım atmıştır. İlk olarak Ömür Gedik’in Paramparça adlı şarkısının klibinde oynamış ve böylece oyunculuk kariyerine başlamıştır.

Arduç sonrasında Pis Yedili, Küçük Hanımefendi, Dinle Sevgili gibi dizilerde rol almış fakat en büyük başarısını Benim İçin Üzülme adlı dizide Ahmet karakteriyle sağlamıştır. Daha sonra Bugünün Saraylısı dizisinde Selim karakterine hayat vermiştir.

2015 Mart ayında vizyona giren Racon: Ailem İçin adlı dizide Tekin karakterini canlandırmaya başlamış, ancak dizi başarılı olamadığı için yayından kaldırılmıştır. 2014 yılında vizyona giren Deliha’da Cemil karakterini canlandıran Arduç, çekimler sırasında tanıştığı rol arkadaşı Gupse Özay’la aşk yaşamaya başlamıştır. Gupse Özay’la yaşadığı aşk magazin dünyasına damga vurmuştur.

Ayrıca yüzme, dalgıçlık ve futbol sporlarıyla uğraşmış, fotomodellik ve dublaj sanatçılığı yapmıştır. Barış Arduç 187 cm boyunda ve kahverengi gözlüdür.

Arduç şu an Star TV’de yayınlanan Kiralık Aşk adlı dizide Ömer karakteriyle başrol oynamaktadır.

kaynak:http://www.jeyline.com/

Kiralık Aşk’ın Sinan’ı Salih Bademci kimdir?


Salih Bademci, 15 Ağustos 1984 İzmir doğumludur. Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuar bölümü okuyan Bademci 1,80 boyunda göz rengi ise kahvedir. “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinde Hakan rolüyle tanınsa da Elveda Rumeli olmak üzere birkaç dizi ve filmde oynamıştır.

Salih Bademci ilk denemesini 1994 yılında “Mıymıntılar Kralı” sinema filminde aldığı konuk oyuncu rolü ile yapmıştır. Daha sonra 2006 yılında “Barda” sinema filmi ile ortaya koyduğu başarılı oyunculuğu ile kısa sürede dizi filmlerde rol almaya başlamıştır. 2007 yılında “Elveda Rumeli”, 2010 yılında unutulmazlar arasına giren “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisindeki Hakan Tatlı karakteri, 2013 yılında “Fatih” Şehzade Bayezid ve 2014 yılında Zeytin Tepesi dizisindeki Akın rolü ile izleyici karşısına geçmiştir.

2014 yılında “Ulan İstanbul” dizisindeki Ceyhun karakteri ile iyi bir performans gösteren genç oyuncu şu an yaz dizisi olarak başlayan “Kiralık Aşk” dizisinde Sinan karakterini canlandırmaktadır.

Yakın çevresi tarafından oldukça sevilen ve eğlenceli bulunan yakışıklı oyuncu için “kimse onun yanında yaşlanmaz” cümlesi oldukça fazla söylenilmektedir.

Salih Bademci kendisi gibi oyuncu olan İmer Özgün’le aile arasındaki bir törenle nişanlanmıştır. Salih Bademci geçtiğimiz aylarda İmer Özgün’e kendi doğum gününde sürpriz evlilik teklifinde bulunmuştu ve Özgün’ün önünde diz çöken Bademci’nin evlilik teklifi çok konuşulmuştu.

kaynak:http://www.jeyline.com/

Evdeki Bayat Ekmekler Nasıl Değerlendirilir?


Aldığınız ekmekleri tüketmeden ekmek almaya devam ettiniz ve biriken ekmekler bayatlamaya başladıysa üzülmeyin. Ekmekleri çöpe atmak yerine birkaç kolay püf noktası ile ekmeklerinizi değerlendirebilirsiniz.

Ekmek fırında veya açıkta bekletilerek kıtırlaştırdıktan sonra öğütülüp galeta unu haline getirilir. Galeta unu, köfte yaparken, ekmek yerine harca katılabilir.

Bayat ekmeği küp küp kesip fırında kıtırlaştırdıktan sonra çorbaların içine atarak değerlendirebiliriz.


Bayat ekmeği yumuşatmak istenirse ekmek dilimleri bir kevgire konulur; kevgir, su dolu bir tencerenin üzerine oturtulup kapatılır. Su kaynadıkça, ekmeği nemlendirip yumuşatır.

Artan ekmeklerinizi bayatladı diye atmak yerine ekmek kadayıfı, bayat ekmek tatlısı gibi harika tatlılar yapabilirsiniz.

Fırında ekmek pizzası yapabilirsiniz.

kaynak:http://www.jeyline.com/

Şükrü Özyıldız'ın Hayatı


Şükrü Özyıldız; 18 Şubat 1988 İzmir doğumludur. Annesi Rum Rodos göçmeni, babası ise Karadenizli’dir. 9 yaşında annesini kaybetmiştir. Kendisinden iki yaş küçük Burcu adında bir kız kardeşi vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünü kazanıp, İstanbul’da bir yıl okuduktan sonra yeniden sınava girerek Ege Üniversitesi’nde İşletme bölümünü okumaya başlamış daha sonra da Erasmusla Portekiz’e gitmiştir.

Küçüklüğünden beri dövüş sporlarına merakı olan yakışıklı oyuncu, Portekiz’de kafes dövüşlerine katılmıştır. Daha sonra Kafes dövüşlerini bıraktığını açıklayan Şükrü Özyıldız oldukça hiperaktif biridir. Hatta bu özelliğini dizi setlerinde bastırmaya çalışmıştır. Yurtdışında oyunculukla ilgili bir workshopa katılan genç oyuncu bunun ardından oyunculuğu çok sevdiğine karar verip Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi almaya karar vermiştir.

Birçok tiyatro oyununda , reklamlarda ve dizilerde rol alan genç oyuncu ekranlara ilk olarak 2011 Yılında “Derin Sular” adlı dizisindeki Toprak rolüyle çıkmıştır. 2013 yılında Star TV ekranlarında yayınlanan “Benim Hâlâ Umudum Var” dizisinde başrollerini Gizem Karaca ve Berk Oktay ile paylaşmış ve bu dizi ile kendisini Türk halkına tanıştmıştır. 2013 yılında da ilk sinema filmi “Neva” da başrol oynamıştır. Şükrü Özyıldız; halen oyunculuk eğitimlerine devam ederken bir yandan da davul ve perküsyon eğitimi alarak kendini bu yönde de geliştirmektedir.

Televizyon dünyasındaki en büyük kariyerini Şeref Meselesi’ndeki Emir karakterindeki başarısı ile yapmıştır. Şu an ise iddialı bir giriş yapan Tatlı Küçük Yalancılar’da Eren karakterini canlandırmaktadır.

Özel hayatındaki en önemli gelişme ise Şeref Meselesi’ndeki rol arkadaşı Şükran Ovalı ile yaşadığı aşktır.

Ayrıca cool bir stil; tişört, gömlek, deri ceket ve altına da jean giyindiğini söyleyen Şükrü Özyıldız, çekimlerde de kolundan çıkarmadığı bilekliğini çok seviyor. Bir de kemer takmadan ve yazın güneş gözlüğü olmadan dışarı çıkmaz. Ayrıca; deri ceketsiz bir kış geçirmeyeceğini de ifade etmektedir.

Dizi ve Filmler:

2011 – Derin Sular (Toprak)
2012 – Uçurum (Avukat Tolga)
2013 – Benim Hala Umudum Var (Ozan)
2013 – Neva (Sinema Filmi)
2014 – Çalıkuşu (Mirzade Murat)
2014 – Şeref Meselesi (Emir)
2015 – Sevimli Tehlikeli (Sinema Filmi)
2015 – Tatlı Küçük Yalancılar (Eren)
2015 – Her Şey Aşktan

kaynak:http://www.jeyline.com/

2016 Yemek Odası Dekorasyonu

Eviniz büyük ise bir odanızı yemek odası olarak düzenlemelisiniz. Hem misafirlerinize daha şık sunumlar hazırlayabilirsiniz hemde her şey elinizin altında olur. Yemek odanızın mutfağa yakın olmasını tercih etmelisiniz. Eğer Amerikan mutfağa sahipseniz odanızı mutlaka yemek odası olarak değerlendirmelisiniz.

Yemek odası dekorasyonundaki uyum çok önemlidir. Özellikle kullandığınız tabaklar, amerikan servisler odanın ahengiyle uyumlu olmalıdır.


Eğer odanızın küçük ise, odanın daha geniş durması için büyük aynalar asmalısınız. Odanın aydınlatma düzeni çok önemlidir. Masanın ortasına gelecek bir avize kullanmalısınız. Etrafa loş apliklerle ve abajurlarla dekore edebilirsiniz. Odada konsol bulundurmaya özen göstermelisiniz, böylece mutfak malzemelerinizi orada saklayabilirsiniz.

Odanın konseptini kendi zevkinize göre dizayn edebilirsiniz. İster ahşap dokunuşlar kullanın, isterseniz de metal ve cama ağırlık verin.






kaynak:http://www.jeyline.com/

Sarı Ve Gri Tonlarında Ev Dekorasyonu

Pastel tonlarını seven bir yapıya sahipseniz sarı ve grinin uyumunu tercih edenlerden birisinizdir. Genellikle ev dekorasyonunda göz yormayan tonları tercih eden ve sadelikten yana olanların tercih ettiği sarı ve gri oldukça uyumlu iki renktir. Hem sadeliği yansıtırken hemde evdeki bahar havasını hep uyanık tutar. Grinin birçok renkle olan uyumu da işin içine girince evde oluşan manzara oldukça şıktır.

Sarı ve gri sadece iç tasarımlarda değil dış mekan tasarımlarda oldukça tercih edilen renklerdir. Özellikle de fazla dikkat çekici renkleri sevmeyenler için bebek sarısı oldukça idealdir. Aynı şekilde mobilyalarda gri tonları tercih edildiyse duvar için limon sarısı kullanılabilir.


Bebek odası hazırlarken mavi, pembe gibi tam cinsiyet belirten renkleri kullanmak istemiyorsanız sarı sizin renginizdir. Hem kız hem erkek çocuklar için oldukça şık sarı temalı odalar hazırlanabilir. Aynı durum yetişkin yatak odalarında da geçerli. Özellikle gri mobilya tercihiniz ise sarı yatak örtüleri, sarı perdeler ile odanızı dekore edebilirsiniz.

Salonlar için yelpaze daha geniştir. Sarı ve gri tonlarını farklı renklerle uyumlu geçişler yaparak kullanabilirsiniz. Ağırlığı griye vermek istiyorsanız, sarıyı kırlent, çerçeve, halı gibi dekoratif ürünlerde tercih edebilirsiniz. Özellikle mango sarısı ve kül rengini kullanabilirsiniz. Hemen hemen mutfaklar için de durum aynen geçerli. Sarı mutfak dolaplarını tercih edebilirsiniz fakat bunun gözü yoracağını düşünüyorsanız sarıyı farklı dekoratif objelerde kullanarak değerlendirebilirsiniz.




kaynak:http://www.jeyline.com/