30 Haziran 2014 Pazartesi

Gökyüzü Bahçeli Parkroyal Hotel

WOHA Architechts firması tarafından tasarlanan bu muhteşem otel konsepti sıradışı çizgileri ve yeşilliği ile otel mimarisinin çok ötesinde bir yapı. Her biri keskin ama minimalist çizgilerle dekore edilen 361 odalı otelin taraça mantığının biraz ötesine geçen “Gökyüzü Bahçeleri” muazzam bir atmosfer yaratıyor. BCA Green Mark Platinum Ödüllü bir tasarım aynı zamanda 360 derece şehir manzarası izleme imkanı sağlıyor. Parkroyal oteller zincirinin son halkası olarak Singapur’da yapılan 3. otel Ocak 2013′te kullanıma sunuldu.














kaynak:http://www.tasarimharikasi.net/

Modern Mutfak Lavaboları















kaynak:http://www.tasarimharikasi.net/

Masaya Dönüşebilen Mukavva Okul Çantası

Hindistan sosyal eşitsizliğin en derin ve keskin olarak yaşandığı ülkelerden biri. Ülkede yüzbinlerce çocuk temel ihtiyaçlarını güç bela karşılarken okullarda da durum farklı değil. Çoğu okulda öğrencilerin kullanabileceği sıralar dahi bulunmuyor. Bu soruna çözüm üretmek isteyen AARAMBH isimli yardım kuruluşu masaya dönüşebilen bir okul çantası tasarlatmış. Help Desk adını verdiği bu ürün aslında bildiğimiz sert mukavvanın akıllıca katlanması ile oluşturulmuş basit bir aparat. Çok düşük bir maliyetle çocukların yazı yazarken biraz olsun rahat etmesini sağlayan bu güzel icadın başarılı bir tasarımın ne kadar fark yaratabileceğine en güzel örnek.






kaynak:http://www.tasarimharikasi.net/

Metamorfoz Raf Tasarımı

Kalın ağaç dallarını kullanan Sebastian Errazuriz’in bu tasarımı bir çok sanat galerisinde sergilenmiş.





kaynak:http://ilginctasarimlar.org/

Google’ın Veri Depolama Merkezi

Google Modüler Veri Merkezi, devasa boyutlarda sunucular içeriyor.İlk olarak California’da 2009 yılında veri depolama merkezi hizmete girdi.600.000.000 $ ‘a maliyet edildi.






kaynak:http://ilginctasarimlar.org/

Pixsel Desenli Koltuk Tasarımları




kaynak:http://www.pinterest.com/