14 Eylül 2014 Pazar

Nike’tan Sporculara Özel Uçak Tasarımı

Sporcular için yapılan özel ürün tasarımlarına sık sık medyada rastlamak mümkün. Başta basketbolcular, futbolcular atletler olmak üzere performanslarını ölçen ve katkıda bulunan birçok özel ürün kullanmakta. Özellikle Nike, ürettiği antrenman bileklikleri ile sporculara özel ürünler sektöründe lider bir konumda. Son projesi onun bu sektördeki yerini daha da pekiştirecek zira bu sefer çok büyük oynamış.

Farklı ülke ve şehirlerde yapılan müsabakalar nedeniyle uzun uçuşlar yapmak zorunda kalan sporcu ve atletler bu durumun performanslarını olumsuz etkilediğini sık sık dile getirirler. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Nike, sehayat esnasında sporculara rahat ettirecek özel bir uçak kabini tasarlatmış. Tasarımı yapan Seattle merkezli Teague danışmanlık firması sporcuların uçuş esnasındaki hava ve basınç değişimlerinden minimum düzeyde etkilenmesini sağlayan bir uçak tasarımı ortaya çıkarmış.

Uçak içerisindeki kabin sahip olduğu özel aerodinamik yapısı ile sporcuların rejenerasyonuna yardımcı oluyor. Atletler için çok önemli olan beslenme ve uyku için özel kabinler barındıran tasarımda yüksek teknoloji ekipmanlar sayesinde uçuş esnasında sporcuların vücudundaki tüm değişimler kaydediliyor. Uçağın tasarımında uyku alanında uzmanlaşmış sağlık personelleri, antrenör, profesyonel koçların yanı sıra eski sporcuların da katkısı bulunuyor.






kaynak:http://www.tasarimharikasi.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder